Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvordan erstatte en Chain & Sprocket

Motorsykler drevet av en kjede krever lite vedlikehold. Som motorsykkelen overfører sin makt gjennom girkassen, sender det denne kraften til fronten tannhjulet som trekker kjeden og til slutt overfører kraften til bakhjulet på bakre tannhjul. Over tid, både kjedet og tannhjulet slites ned på grunn av kreftene som stilles til dem, så du må erstatte dem. Dette er en felles oppgave som du bør gjøre hver 15-20,000 miles, selv om du ikke har mye erfaring som mekaniker. Du trenger
New kjeden
Spisstang
Ratchet sett
skrutrekker
Hammer
Front sprocket
Rear sprocket
Vis flere instruksjoner

en

Stå sykkelen opp på sin tjeneste stativ eller en egen stand som vil gi tilgang til kjede og tannhjul. Ikke bruk bare sykkelen spark stå for denne reparasjon jobb. Sett opp sendingen i nøytral.
2

Fjern master lenke i kjeden, som har et klipp som holder to låsepinner på plass, ved hjelp av et par av nål-nosed tang. Trekk av braketten under den og den kjeden vil åpne og falle av sykkelen.
3

Fjern den fremre tannhjulet. Det kan være en plate som dekker og beskytter fronten tannhjulet som du må fjerne så godt å gi tilgang til den store mutteren som holder den fremre tannhjulet på plass. Fjern mutteren med en stor socket, deretter lagre den mutteren, beholder klipp og vaskemaskin på et trygt sted.
4

Skyv den nye tannhjulet på akselen der den gamle ble fjernet, etter å ha sjekket at ny tannhjulet matcher den gamle både i tykkelse, høyde og antall tenner. Sett på skiven på toppen fulgt av mutteren og trekk den på plass. Et metall forlengelsesrør over skralle håndtak kan gjøre løsne og stramme foran tannhjulet mutter enklere.
5

Trekk ut mutteren låsepinnen ved hjelp av tang, deretter løsne og fjern aksel mutteren på samme side som kjedehjulet for å fjerne det bakre hjulet. Skyv akselen bolten gjennom hjulet og ut den andre siden ved å banke den gjennom med en skrutrekker og hammer. Når akselen bolten er fjernet, bør bakhjulet falle ut av den svingarm og ned på bakken. Pass på å samle noen avstandsstykker som holder hjulet på plass for å bli re-installert med hjul og nye tannhjul.
6

Løsne og fjerne boltene som holder den bakre tannhjul til hjulet ved hjelp av en passende størrelse socket, og deretter plassere den nye tannhjulet på samme sted som den gamle, se etter matchende størrelse først. Re-moment boltene eller mutterne som holder den på plass og monter hjulet tilbake i den bakre svingarm i motsatt rekkefølge som demontering. Pass på å sette noen avstandsstykker eller andre deler fjernet tilbake i samme rekkefølge og posisjon som de ble fjernet.
7

fôrer den nye kjeden over fremre og bakre tannhjul og linje opp de to endene. Skyv de bakre mestre Portmedbringervinkel innlegg gjennom de to hullene i hver ende av kjeden, bytt o-ringer og topp brakett, deretter klippet master Portmedbringervinkel over hakk endene av master lenke innlegg å feste kjettingen på plass. Vær sikker på at den åpne siden av master koblingen klippet er vendt i motsatt retning av den roterende kjeden.
8

Bytt deksler eller andre elementer som ble fjernet over fronten tannhjulet og test for riktig spenning. Juster den bakre kjeden Spennskruene på hver side av svingarmen likt å stramme kjedet hvis det er nødvendig.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111446.html

Previous:
Next:

motorsykler