Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Typer av street sykkel Motorer

Motorsykkel motorer kommer i et bredt utvalg av konfigurasjoner. En kritisk faktor er hvordan den brennstoff-og luftblanding og brenne i sylindrene, noe som gir opphav til to-og fire-taktsmotorer. Mens svært små motorer har en ensylindret, de fleste har flere sylindere, noe som gjør sylinderarrangement en annen viktig egenskap. Det er motorer i flat, V og in-line konfigurasjoner og alle resultere i forskjellige power-levering egenskaper. Totaktsmotorer

To-takts motorer er den enkleste type motorsykkel av strøm og kombinere "inntak /kompresjon" og "forbrenning /eksos" sykluser i en syklus hver. Denne forenklingen gjør dem lett, og raske til å levere strøm, men også resulterer i skitne eksosutslipp og, hva noen anser en ubehagelig støy. I dag de aller fleste MC-produsenter har flyttet bort fra totaktsmotorer og bare noen få modeller er tilgjengelig med denne typen kraftutfoldelse.
Bilder firetaktsmotorer

Fire-takts motorer operere mye som motoren i en bil og skille inntak, kompresjon, forbrenning og eksos sykluser. Dette resulterer i renere avgasser, lang levetid, kraftutfoldelse over et større spekter av turtall og mindre støy. Firetaktere er tyngre, men de kan finnes i nesten alle moderne motorsykler på grunn av deres mange fordeler sammenlignet med to-taktere.
Ensylindret
< p> Noen små motorsykler som er nytte-orientert (i motsetning til sports-orientert) klare seg med en ensylindret. Noen ganger referert til som "thumpers," disse syklene produsere beskjeden effekt, har lette motorer og noen er luftkjølt, som de genererer relativt lite varme fra deres ensylindret. De fleste dirt bikes bære en en-sylindret. BMW F650 er kanskje den mest kjente ensylindret motorsykkel.
To-sylindret

To sylindre åpne opp ulike nye muligheter og kommer i en mange forskjellige layouts . De berømte Harley-Davidson V-twin-motorer består av to sylindere arrangert i en V-lignende konfigurasjon og oversiktelige fra siden av motorsykkelen. De produserer en mer fyldig lyd og er glattere enn en enkelt sylinder. Den L-twin-motorer finnes i mange Ducati sykler er i utgangspunktet V-twins, men rotert fremover, og dermed vises mer som en L fra siden. Sylindrene i parallelle tvillinger (også kalt "in-line"), er stilt opp ved siden av hverandre og spare plass. To-sylindret boxer-motorer (eller "boxer tvillinger") føre to diametralt motsatte sylindere og ser ut som to boksere jabbing hverandre som de roterer. BMW er spesielt kjent for to-sylindret boksere. Dette er veldig glatt, kan få høye omdreininger, men tar opp mye plass i rammen på sykkelen.
Tre og fire Cylinder

Tre sylindere posere balanse problemer og er ganske uvanlig, men Triumph har brukt dem i lang tid og overvinne mange design begrensninger gjennom årene. Firesylindrede motorer er mer vanlig og finnes i større og kraftigere sykler. Hyppigst sylindrene er plassert "in-line", dvs. at de er vertikalt oppstilt ved siden av hverandre. Firesylindrede boxer-motorer finnes, men der to sylindre på hver side slag som den berømte boxer tvillinger. Fordelen med bokseren er glatthet og høye turtall, men de krever mye plass. Til slutt, V-Fours gi balanse og en strålende lyd, men er også uvanlig på grunn av den store mengden av plass de tar opp. De kan finnes i Honda VFR 800 og ST1300.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/107446.html

Previous:
Next:

motorsykler