Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Slik tester CDI Tenning av en motorsykkel

utladningstid tenning systemer er vanligvis en pålitelig middel til å generere høy energi gnister for motorsykkel motorer. Vanlige konfigurasjoner av disse systemene benytter pulsgeneratorer og sofistikerte tenning moduler, snarere enn cam-aktiverte breaker-poeng. Problemer i systemene og til vises ved en markant mangel på motorkraft, eller misfires. En dynamisk test av den sekundære tennspenning av systemet kan avsløre en mangel eller eliminere tenningssystemet som årsak til dårlig ytelse. Du trenger
En ny tennplugg
Vis flere instruksjoner
en Tenning misfires kan skade interne motordeler.

Trekk en sekundær tenning kabel eller plugg ledning fra motoren. Sett inn en ny tennplugg som er anbefalt for din sykkel i frakoblet plugg ledningen. Plasser ledningen og støpselet slik at metall base av tennplugg kontakter en god jording overflate, for eksempel motorblokken.
2

Fest tennpluggen på plass med tape, hvis det er nødvendig. Unngå å hindre ditt syn av tennplugg elektroder eller nabokommunene motorsykkel deler med tape. Plasser overføring girvelgeren i "nøytral".
3 En robust gnist med en riktig rytme bekrefter godt system funksjon.

Slå tenningen og motoren stopper bytte til "Run" posisjoner. Overvåke tennplugg elektrodene mens starte motoren. Gjennomføre produsenten anbefalte tester på systemkomponenter hvis ingen gnist oppstår eller hvis gnisten er svak eller viser en uregelmessig tråkkfrekvens.
4. Riktig tenning ytelse er avgjørende for sikker drift.

Slå tenningen av og gjenopprette plug wire tilkobling på motoren. Undersøke andre motorsystemer eller komponenter hvis gnisten produsert i testen var tilfredsstillende.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111628.html

Previous:
Next:

motorsykler