Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvordan skifte olje filter på en 2006 Raptor 350

Som en del av en vanlig vedlikeholdsprogram, bør 2006 Raptor 350 oljefilter skiftes jevnlig for å sikre den totale smøring av ATV motor. I løpet av sin operative levetid, vil oljefilteret sile ut skadelig rusk som kan forårsake betydelig slitasje på motorens interne komponenter. Imidlertid vil filteret slutt tette og begrense strømmen av olje. Skifte oljefilter krever en komplett renne av motorens olje forsyning og er best utføres hver 1600 miles eller seks måneder, avhengig av hva som inntreffer først. Du trenger:
19 mm socket
Stikknøkkel
Resealable olje kum
Butikk håndklær
4 mm unbrakonøkkel
oljefilter
Tre liter, motorsykkel-grade SAE 10W-40 motorolje
Vis flere instruksjoner
en

Park ATV i flat overflate med god ventilasjon. Start motoren og la den hvile i stedet for tre minutter å varme oljen forsyning. Stopp motoren etter at oljen er varmet, så la oljen bosette ytterligere 10 minutter.
2

Skru av oljelokket fra toppen av høyre motor veivhusdekselet. Skru ut oljepluggen fra bunnen av motorhuset, tilgjengelig gjennom hullet i sentrum av skid plate under motoren, ved hjelp av en 19 mm pipe og en pipenøkkel. La motoren olje renne inn i en forseglet olje kum til flyten av olje er redusert til en lys vedlikeholdslading eller drypp.
3

Skru oljepluggen inn i motoren og stram til 22 fot-pounds, med en momentnøkkel. Tørk bort eventuelle gjenværende olje umiddelbart, ved hjelp av en klut.
4

Fjern alle tre skruene fra oljefilterdekselet, ligger i nærheten av girspaken på venstre side av motoren, med en 4 mm Allen skiftenøkkel. Trekk dekselet og oljen filtreres av motoren. Tørk bort olje igjen i oljepumpe.
5

Spre et tynt lag med motorsykkel-grade SAE 10W-40 motorolje på O-ringene på begge sider av oljefilteret. Skyv oljefilter inn i motoren, og deretter setter oljefilterdekselet. Stram oljefilteret skruene til 7,6 fot-pounds.
6

Fyll motoren med 2,5 liter olje gjennom filler halsen på toppen av høyre motor veivhusdekselet. Tørk opp eventuelt oljesøl, deretter skru oljelokket på plass.
7

Start motoren og la den varme i tre minutter, så stopper motoren og la den friske olje bosette ytterligere 10 minutter. Kontroller oljenivået, med peilepinnen festet til olje-cap. Legg 1-2 gram av motorolje i motoren, hvis oljenivået er under den laveste på peilepinnen i spissen. Ideelt sett bør oljenivået være sentrert mellom peilepinnen øvre og nedre merkene.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111564.html

Previous:
Next:

motorsykler