Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvordan lage en Megafon Motorsykkel Eksos

Megaphone eksos har hatt en høy grad av popularitet med motorsyklister i flere tiår. Produserer en dyp tone og en frittflytende banen for å unnslippe avgasser, kan megafoner bli funnet på vintage race sykkel, cruiser typen motorsykler og enda noen moderne sport sykler. Selv om disse kjegle formet eksos kan kjøpes gjennom en av de mange ettermarkedet produsenter, fabrikkere en megafon er godt innenfor rekkevidden av den bestemmes hjem mekaniker. En av de mest populære metoder, rullende en kjegle, er blitt forenklet ved hjelp av et program for å bestemme dimensjoner megafon bør ha. Den andre, mer eksotiske fremgangsmåte for hydroforming av en membran ved hjelp av vann under trykk er det mulig med riktig tilberedning. Du trenger:
Mild stålplate, minimum tykkelse på 0,035 inches
Grinder
metall Saks
Sveiseutstyr
Høytrykksspyler eller høyt trykk vannpumpe
Mutter og bolt
Hammer
Paint
Vis flere instruksjoner
Rolling Megafon
en

Bestem størrelsen på det tiltenkte megafon eksos. Skisser det planlagte design for å hjelpe visualisere målene på eksos. Inkludere den endelige lengden på megafon sin kjegle og eventuelle innløp og utløp vinkler som du har tenkt å bygge inn i eksosen. Ta hensyn til den ytre diameteren på eksosrøret som kobles til overskriftene. For eksempel har hodet pipe en ytre dimensjon på 1,5 inches, slik at innløpsenden av konusen må ha en OD på 1,5 inches som skal sveises på eller har en innvendig diameter på 1,5 inches å puttes over hodet pipe.
2

Åpne kjeglen layout og skriv spesifikasjonene til høylytte eksos inn i feltene. Å begynne med å innløps diameter og vinkelen på innløpet. En oppadgående feide megafon kunne feasibly har noe sted mellom en 1-grad til en 45-graders vinkel. Skriv inn utløpsdiameter og vinkel neste. Til slutt, skriv den totale lengden på eksos kjegle.
3

Lagre megafon eksos modell og skrive det ut. Programvaren vil lage en mal for deg å kopiere på din stålplate. Avhengig av størrelsen på megafon eksos, kan mer enn én side skrives ut.
4

Trace malen på din metall og kutte ut skjemaet ved hjelp av en hånd jeksel eller metall hagesaks.

5

Rull metall formen til kantene møtes. Sveise sømmen nøye, være sikker på at det ikke er noen hull eller hull langs lengden av kjeglen. Hvis ønskelig, slipe ned sveisen søm og male kjeglen før montering.
6

Monter megafon til motorsykkelen din enten ved slipping innløpet over header rør eller ved sveising av dette på plass, avhengig av programmet.
Hydroforming en Megafon
7

Bestem størrelsen på det tiltenkte megafon eksos. Skisser det planlagte design for å hjelpe visualisere målene på eksos. Inkludere den endelige lengden på megafon sin kjegle og eventuelle innløp og utløp vinkler som du har tenkt på å bygge inn i eksosen. Ta inn på konto den ytre diameteren av eksosrøret som kobles til overskriftene. For eksempel har hodet pipe en O.D. på 1,5 inches, så innløpsenden av konusen må ha en OD på 1,5 inches som skal sveises på eller har en innvendig diameter på 1,5 inches til gled over hodet pipe.
8

flat design ved å lage en papir mal. Tenk deg at du har gjort ditt megafon og knuste den flat. For eksempel vil en sylinder-formet eksos ha en rektangulær form som danner lengden av utløpsenden av sylinderen med den korte innløpsende være halvparten av lengden av sylinderen. Sørg for å inkludere et par inches av overflødig materiale på både innløp og utløp ender av malen, og disse vil bli forkastet senere
9

Trace malen på to metallplater og klipp ut skjemaer ved hjelp. en hånd jeksel eller metall hagesaks.
10

Litt bøy i ytterkantene av skjemaene og sveis skjemaene sammen. Sveise en mutter på skjemaets overskytende uttak slutt. Bore et hull mellom sentrum av mutteren og gjennom en side av metallstrimmelen. Sett inn en bolt inn i mutteren.
11

Koble innløpet slutten av skjemaet til en høytrykks vannpumpe eller høytrykksspyler og blir å fylles med vann med lavt trykk. Ta oppmerksom på eventuelle lekkasjer i sveisesømmer ved å merke dem med en markør. Fjern form fra vannkilden og la det renne. Sveis noen lekker områder og koble til vannkilden.
12

Fyll skjemaet starter på lavt trykk og fjerne bolten fra strømuttaket overskytende enden for å fjerne eventuelle luftbobler. Skift ut bolten som vannet begynner å strømme ut av hullet.
13

Økning til 600 kg. per kvadrattomme (PSI). Skjemaet bør begynne å bule som vann trykket øker. Se etter lekkasjer eller knekking i form. Fjern knekking ved å trykke form med en hammer på det berørte området. Gjenta trinn 5 for å fjerne lekkasjer.
14

Øk vanntrykket til 800 psi og fjerne eventuelle spennene med en hammer. Når skjemaet har tatt form, koble skjemaet fra vannkilde og la det renne. Klipp av overskytende ender med en vinkelsliper eller baufil og trykke ut eventuelle gjenværende rynker eller spenner.
15

Grind ned sveisesømmer og male kjeglen før montering. Monter megafon til motorsykkelen din enten ved slipping innløpet over header rør eller ved sveising av dette på plass, avhengig av programmet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/106693.html

Previous:
Next:

motorsykler