Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Slik konverterer en CBR F3 Front End

Hondas CBR F3 har justerbare gafler på fronten. Stock gafler har ca 130 millimeter (5,15 inches) reise fra full kompresjon til full forlengelse. Selv lager reiser er greit for den gjennomsnittlige rytter, kan det føre til visse problemer med håndteringen av i høy fart svinger på veier og veien kurs. Alvorlige ryttere og syklistene kan konvertere fronten og maksimere håndtering med deler fra en racing kit. Konverteringen krever mekaniske ferdigheter, metrisk verktøy og kunnskap om front-end komponenter på CBR F3. Du trenger
CBR F3 service manual
CBR F3 racing gaffel kit
Repair stå
Floor jack
Tre blokker
Metric verktøy
6-tommers metriske bolter
skiftenøkkel
Needle-nese tang
Lightweight olje
Vis flere instruksjoner
Forberedelse
en

stabilisere motorsykkelen på en reparasjon stativ eller med tre blokker eller en metall kasse under nedre rammerør.
2

Identifisere og fjerne frontruten kåpe bolter på hver side og foran på motorsykkel med en beregning socket og skralle. Enkel kåpen frem til å fjerne frontlys og sett kåpen til side.
3

Løsne og fjern skruene som fester platen bremsekalipere til festene på venstre og høyre gafler med socket og skralle. Stabilisere hvert målepunkt ved å sette inn en 6-tommers metriske bolten i den øvre bolt-porten på en caliper og inn i øvre festet på tilsvarende gaffel.
4

Løsne og fjern de fremre aksel nøtter i hver ende av gaflene med metriske socket og skralle. Lette forhjulet fremover slik de vedlagte platen rotorer på hver side tømme målepunktene. Ta forhjulet av og sett den til side.
5

støtte de nedre endene av gafler med et gulv jack og tre blokker for å hindre gaflene fra slippe ut av gaffelen rør under konverteringen.

6

Løsne og fjern gaffel boltene på toppen av hver gaffel røret med en skiftenøkkel. Lagre boltene. Fjerne setet stopperen, O-ringen og fjærsete fra innsiden av hvert rør for hånd. Kast disse delene.
7

heve gulvet jack i intervaller for å komprimere gaffelen som du fjerne våren krager og aksjen gaffel fjærer fra hver gaffel tube med nebbtang. Kast aksjen våren krager og aksjen gaffel fjærer. Ikke senke gulvet jack på dette punktet.
Conversion
8

Smør innsiden av hver gaffel rør med en beskjeden mengde lett olje. Sett inn en ny gaffel våren fra settet i hver gaffel rør for hånd. Sett inn en ny vår krage i hvert rør.
9

Nedre gulvet jack inntil de øverste kantene på krage er ca 1/2-inch under toppen av hver gaffel tube. Sett en ny vår sete oppå hverandre krage. Installer de nye o-ringer i fordypningene inne i gaffel rør for hånd.
10

Sett inn en ny vår stopper i hver gaffel tube. Hvis det er nødvendig, senke gulvet jack nok slik våren stoppers er flush med toppen av hver gaffel tube. Træ de lagrede gaffel nøtter i toppen av hver gaffel for hånd. Stram mutterne med skiftenøkkel.
11

Nedre gulvet jack. Gjenta tilberedning trinnene i revers og montere front-end komponenter, starter med forhjulet og festet plate rotorer. Fjern de midlertidige seks-tommers bolter fra hvert målepunkt og fest hver caliper til gaffelen med boltene fra fabrikken. Sett på frontruten kåpe med boltene fra fabrikken.
12

Ride motorsykkelen og teste handling og respons av den fremre enden. Hvis det er nødvendig, følg prosedyrene i CBR F3 service manual og justere spenningen av gafler som passer din kjørestil.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111460.html

Previous:
Next:

motorsykler