Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvordan skifte olje på en 2004 Yamaha V-Star 110

Som de fleste motorsykkel eiere kan bevitne, vil hyppige oljeskift sikre at V-Star 1100 er motoren vil forbli like sterk som den dagen den rullet av samlebåndet. Under normale kjøreforhold, vil følge Yamahas anbefalte 3500 kilometer olje-change perioder avskrekke uønsket slitasje, påvirker motorsykkelen. Men, vil du ønsker å utføre et oljeskift umiddelbart etter en langdistanse tur med vedvarende hastigheter over 70 mph. Mens oppgaven kan gjennomføres av de fleste V-Star eiere, vil plassering av V-Stars eksosrør legge til en liten grad av kompleksitet til en ellers grei prosjekt. Du trenger
service stativ
Stikknøkkel
12 mm og 17 mm kontakter
4 mm og 5 mm unbrakonøkkel
Kraftige arbeidshansker
Oppsamlingspanne
fire liter, 10W-30 API SE-grade motorolje
oljefilter
To oljefilterdekselet O-ringer
trakt
Vis flere instruksjoner
en

Ta din V-Star 1100 for en kort 10-minutters tur for å varme motoren til driftstemperatur. Stopp motoren og la den avkjøles litt i 10 minutter.
2

Skru par Monteringsmutterene bak og mellom begge lyddempere, ved hjelp av en pipenøkkel og en 12 mm stikkontakt. Løsne klemmene feste begge lyddempere til eksosrørene, ved hjelp av en 5 mm unbrakonøkkel. Trekk lyddempere bort fra motorsykkelen, ved hjelp av kraftige arbeidshansker.
3

Skru foran eksosrøret bolter, som ligger på forsiden av motoren, ved hjelp av en pipenøkkel og en 12 mm-kontakten. Trekk den fremre eksosrøret fra motoren, ved hjelp av kraftige arbeidshansker.
4

Plasser V-Star 1100 på en tjeneste stå å støtte det i et nivå, vertikal posisjon.

5

Skru av oljepåfyllingslokket fra toppen av venstre motor veivhusdekselet, for hånd. Skru ut oljepluggen fra bunnen av motorhuset, ved hjelp av en 17 mm pipe og en pipenøkkel. Tapp ut motoroljen i en fangbrett.
6

Rengjør pluggen med en klut, og skru den inn i motoren veivhuset hånd for å unngå stripping veivhus tråder. Stram tappepluggen til 32 fot-pounds, ved hjelp av en momentnøkkel og en 17 mm-kontakten.
7

Flytt fangbrett til høyre side av motoren. Plasser en trakt under oljefilteret cover, montert på høyre veivhusdekselet, peker mot fangbrettet. Skru ut oljefilterdekselet bolter, ved hjelp av en 4 mm unbrakonøkkel. Trekk oljefilterdekselet og oljefilter av motoren, for hånd. Tillate noen gjenværende oljen renne inn fangsten pannen.
8

Kontroller oljefilterdekselet O-ringer for skade. Bytt ut O-ringene, hvis de blir revet eller dratt. Skyv det nye oljefilteret inn i motoren og monter oljefilterdekselet. Stram oljefilterdekselet bolter til 7 fot-pounds, ved hjelp av en momentnøkkel og en 4 mm Allen socket.
9

Sett frontdekselet eksosrøret løst på motoren, ved hjelp av en 12 mm pipe og en pipenøkkel. Sett de lyddempere på begge eksosrør, deretter skru lyddemperen nøtter på plass med en pipenøkkel og en 12 mm stikkontakt. Reposisjonere lyddempere og eksosrør til de er jevnt rettet. Stram eksosrøret bolter til 14 fot-pounds og lyddemperen nøtter til 18 fot-pounds, ved hjelp av en momentnøkkel og en 12 mm stikkontakt. Trekk til eksospotten klemmer, ved hjelp av en 5 mm kontakt.
10

Fyll motoren med tre liter 10W-30 API SE-grade motorolje gjennom venstre motor veivhusdekselet filler halsen, ved hjelp av en trakt. Fjern trakten og skru lokket på plass, for hånd.
11

Fjern V-Star 1100 fra tjenesten stå og starte sin motor. Ta motorsykkelen for en kort fem-minutters tur, så stopper motoren. Kontroller oljenivået på motoren, ved hjelp av måleren bygget inn i bunnen av venstre motor veivhusdekselet. Legg en liten mengde olje i motoren, hvis oljenivået er under måleren er lavere mark. Senk V-Star 1100 på sin side stå, dersom oljenivået er mellom måleren øvre og nedre merkene.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111461.html

Previous:
Next:

motorsykler