Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Historien om Honda CB750

Honda CB750 serien motorsykler var populært om ikke revolusjonerende sport sykler som brøt låsen britiske motorsykler og Harley-Davidson hadde på den store motorsykkel markedet i 1960. Honda spesielt rettet det nordamerikanske markedet fordi kjøperne søkt en billigere sport sykkel enn de andre motorsykkel beslutningstakere tilbyr. Den CB750 inneholdt en fire-sylindret motor med en overliggende kamaksel og ble den første super sykkel. The Beginning

Honda ble ridning på toppen av en bølge av motorsykkel mesterskap titler når det fanget fem første tilstedeværende flekker på 1966 World Grand Prix Road Racing Series. Honda trakk seg fra racing circuit til å fokusere sin oppmerksomhet på å utvikle en høy ytelse sports sykkel med et stort sylindervolum. Etter at en stor sprut med sine små motorsykler i 1950, begynte salget å falle med 1966. Honda anerkjent at britiske sykkel beslutningstakere var å fylle et salg nisje av stor forskyvning motorer. Honda kom opp med CB450 som litt av en midlertidig motorsykkel før det kunne utvikle en ekte sportsbil sykkel. Målet var å utvikle en motorsykkel som var stabil ved høye hastigheter og hadde et bremsesystem som kunne håndtere rask nedbremsing fra høye hastigheter. Designere har også søkt å holde støy og vibrasjoner på et minimum og ingeniør et pålitelig instrument panelet for å tillate rytteren å gjøre riktige dommer.
Debut

Honda CB750 Four debuterte i USA i januar 1969. Sin utsalgspris var $ 1495. Gjennomsnittlig stor motor fortrengning sykkel i 1969 solgt for rundt $ 3000. Honda opprinnelig forventet å produsere rundt 1500 enheter årlig, men bestemte seg for å selge det nummeret månedlig. Ved utgangen av 1969, økte produksjonen til 3.000 enheter hver måned. Den CB750 ble øyeblikkelig konkurranse mot Harley-Davidson Sportster, Norton og Triumph. Det var i stand til å nå en toppfart på 120 km /h og kunne treffe kvart mil i 13 sekunder fra en død stoppe. Den CB750 markerte økningen av japanske store sykler og tilbakegang av britiske importen.
CB750 Specs

1969 CB750 innkvartert to personer. Det inneholdt en dobbel vugge ramme av stålrør som satt på en 57,2-tommers akselavstand. Setet steg 31,5 inches fra bakken. Forhjulet målte 3,25 inches på en 19-tommers hjul mens den bakre hadde en 4-tommers bred dekk på en 18-tommers hjul. Stopping power kom fra en 11,7-tommers singel skivebremse foran og en bak 7-tommers trommel brems. En gaffel polstret front suspension system og bakhjulsopphenget besto av justerbare forhåndsinstallerte doble støtdempere. Sykkelen veide 499 pounds. Kraften kom fra en 736 cc vertikal firesylindret motor vifter med 67 hestekrefter med en ni-til-en komprimering. En Quad 28 mm Keihin forgasser levert drivstoff fra 4,8-liters tank. En fem-speed kjede-drevet overføring leverte kraft til hjulene.
Legacy

Hondas CB750 og variantene var de første masseproduserte firesylindrete motorsykkel. Den CB750 også innledet i "super sykkel" æra som pakket høy produksjon i en stor forskyvning motor og tilbød slike fasiliteter som to speil, blinkende blinklys, elektrisk starter en kill switch og ingen vedlikehold hydrauliske ventiler. Det har også skapt en interesse i større sykler som Kawasaki 900 cc Z1-modellen, og i 1980, Honda Gold Wing GL1000.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111576.html

Previous:
Next:

motorsykler