Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvordan erstatte startmotoren i en Yamaha R1

En sliping eller surrende lyd når du starter din Yamaha R1 er en indikasjon på at den elektriske startmotoren må byttes. Selve motoren er montert på toppen av motorens veivhus, nedenfor de forgassere eller innsprøytnings-systemet, og dette sted gjør tilgang til motoren vanskelig. Selv om oppgaven er ganske grei, regner med å bruke minimum to timer på jobb for de fleste pre-2006-modeller. Men 2007 og nyere R1 modeller bruker en komplisert servostyrt luftinntakssystemet i luften boksen, og legger til jobbens vanskelighetsgrad. Du trenger:
5 mm og 6 mm Allen fastnøkkel
Phillips skrutrekker
10-mm-kontakten
Stikknøkkel
Startmotor tetting O-ring
Lithium fett
Momentnøkkel
Vis flere instruksjoner
en

trekke opp de bakre hjørnene av R1 er forsetet og skru begge sete bolter med en 5-mm unbrakonøkkel. Løft baksiden av setet av sub-frame, og trekk det mot baksiden av motorsykkelen før den kan fjernes helt.
2

Fjern bolten fra foran på R1 drivstoff tank med en 6-mm unbrakonøkkel. Hvis du arbeider på en 2005 eller nyere R1-modell, fjerne drivstoff tank sidedeksler og bolter fra sidene av tanken med en 6-mm unbrakonøkkel.
3

Skru av pivot bolt mutter fra bunnen av tanken med en 10-mm-kontakt og en pipenøkkel. Hev drivstofftanken mot dreieskruen og koble drivstoffpumpen og Drivstoffnivået avsender kontakter fra bunnen av tanken. Trekk drivstoff linjen av bensinpumpen. Trekk dreieskruen ut av bunnen av drivstofftanken, løft tanken vekk fra R1 din.
4

Fjern alle åtte skruene fra luften boksen lokket, med en stjerneskrutrekker. Løft lokket bort fra luften boksen, og trekk ut luftfilteret og sett den til side.
5

Koble inntak kontroll servo-kontakt, fjern deretter inntaket trakt flenser fra bunnen av luften boksen med en 5 mm unbrakonøkkel. Hopp over dette trinnet hvis du arbeider på en pre-2007 R1-modell.
6

Fjern festeboltene er plassert i fronten og bunnen av luften boksen med en 10-mm-kontakt og en pipenøkkel. Løsne inntak flens klemmer under air boks med en stjerneskrutrekker. Trekk luften boksen av motorsykkelens forgassere eller drivstoff-injeksjon throttle organer, og trekk pust i bakken slanger av bunnen av luften boksen.
7

Trekk ut alle elektriske kontakter fra forgassere eller throttle organer. Løsne inntak flens klemmer fester forgassere eller throttle organer til motoren, med en stjerneskrutrekker. Trekk forgassere eller throttle organer utenfor flenser, og deretter flytte dem ut av veien for å gi tilgang til startmotoren. Ikke fjern gassen eller chokevaiere.
8

Trekk gummistøvel av startmotoren ledelse, deretter skru mutteren fra startmotoren terminal med en 10-mm-kontakt og en pipenøkkel. Trekk i bly fra startmotoren.
9

Skru av startmotoren festeboltene med en 10-mm-kontakt og en pipenøkkel. Løft den bakre av startmotoren litt, og dra den til høyre til motorens utgående aksel er gratis. Fjern startmotoren tetting O-ring fra motorhuset. Smør en ny O-ring med et litium fett, jo sette det inn i motorhuset.
10

Skyv den nye startmotoren utgående aksel inn i motorhuset, senk motoren på plass. Skru startmotoren festeboltene inn i veivhuset med en 10-mm-kontakt og en pipenøkkel. Stram boltene til 7,2 fot-pounds med en momentnøkkel.
11

Skyv forgassere eller throttle organer inn i motorens inntak flenser, og stram deretter flensen klemmer med en stjerneskrutrekker. Plugg alle elektriske kontakter i sine respektive sokler på forgassere eller throttle organer.
12

Koble pust i bakken slanger inn portene på bunnen av luften boksen. Trykk luften boksen inntak flenser over forgassere eller throttle organer viker, og stram deretter flensen klemmer med en stjerneskrutrekker. Skru luften boksen festeboltene på plass med en 10-mm-kontakt og en pipenøkkel
13

Installer inntak trakt flensene inn i bunnen av luften boksen og stramme montering bolt med en 5. - mm unbrakonøkkel. Plugg inntak kontroll servo plugg inn i sitt kontakten på forsiden av servo. Hopp over dette trinnet hvis du arbeider på en pre-2007 R1 modellen.
14

Lay luftfilteret i luften boksen, og deretter montere luften boksen lokket. Stram alle åtte luft boks skruene med en stjerneskrutrekker. Varamedlem fra en skrue til en annen i et kryss og tvers mønster til jevnt stramme luften boksen lokket.
15

Plasser drivstofftanken over motorsykkelens ramme og motor. Slip dreieskruen gjennom bunnen av tanken og inn i rammen, og deretter stramme dreieskruen mutter med et 10 mm tilslutning og en pipenøkkel. Løft tank mot dreieskruen og koble bensinpumpen og drivstoff nivå avsender plugg inn i kontaktene på bunnen av tanken. Skyv drivstoff linje på drivstoffpumpen uttaket.
16

Nedre drivstofftanken på rammen og skru den frem montering bolt inn i motorsykkelens ramme med en 6-mm unbrakonøkkel. Trekk til bolten til 2,9 fot-pounds med en momentnøkkel. Hvis du arbeider på en 2005 eller nyere R1-modell, fest drivstofftanken sidedeksler og skru på dekselet festeboltene inn i sidene av tanken med en 6-mm unbrakonøkkel.
17

Slip plast kroker under forsetet under tverrbjelken mellom sub-frame og bensintanken, senk setet på plass. Skru setet festeboltene gjennom kategoriene under baksiden av seteputen og inn i sub-frame med en 5 mm unbrakonøkkel.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111018.html

Previous:
Next:

motorsykler