Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvordan endre Front Fork Oil På en 1979 Kawasaki 1000 LTD

The 1979 LTD var basert på Kawasaki flaggskip KZ1000 motorsykkel, men ble påvirket av den økende "cruiser" styling trend som var nye i slutten av 70-tallet og tidlig på 80-tallet. I likhet med sine kolleger, brukte de LTD på en olje-dempet gaffel for å gi sin fremover suspensjon. Over tid vil gaffelen oljeforsyning nedbrytes, noe som reduserer gaffel evne til å redusere støt forårsaket av ujevnheter i veibanen. Mens en renne skruen er montert på bunnen av hver gaffel ben, fullstendig drenering gammel eller degradert gaffel olje krever fjerning og delvis demontering av de enkelte gaffel-bena. Du trenger: 10 |, 12, 14 og 24 mm kontakter
Stikknøkkel
Jack
Forhøyede plattformer
Tenger
skrutrekker
12 mm halvmåne skiftenøkkel
Gummi -Jawed skrustikke
Resealable olje fange pan
Fork cap O-ring
SAE 10W-20 motorolje
Vernier caliper
Momentnøkkel
Vis mer Instruksjoner

1.

Løft motorsykkel på sitt senter stand. Løsne de fremre bremseklosser festebolter og de fremre aksel klemme nøtter på undersiden av begge gaffel ben, med 12 og 14 mm kontakter og en pipenøkkel. Skru av speedometer kabelen mutteren fra venstre side av forhjulet med en tang.
2

Løft forhjulet opp fra bakken, ved hjelp av en jekk plassert under motoren. Fjern de fremre bremsekalipere og plassere dem på en forhøyet plattform for å unngå å skade bremse slanger. Fjern de fremre aksel klemmer og rull forhjulet bort fra motorsykkelen. Fjern frontskjerm fra de nedre gaffel-ben, ved hjelp av en 12 mm pipe.
3

Trå pinnen på midten av luftventilen på toppen av den høyre gaffel ben med spissen av en skrutrekker for å frigjøre forgaffelen sin lufttilførsel. Koble luftslangen forbinder toppen av både gaffel ben, ved hjelp av en 12 mm halvmåne skiftenøkkel. Hopp over dette trinnet hvis KZ1000 ikke er utstyrt med en justerbar-air gaffel.
4

Løsne gaffelen klype bolter, som ligger på begge sider av den øvre og nedre gaffel klemme, ved hjelp av en 14 mm-kontakten . Trekk gaffel bena ut av gaffelen klemmer, ved hjelp av en vridende bevegelse.
5

Monter første gaffel beinet vertikalt i en gummi-Jawed vice. Skru av lokket på toppen av gaffelen ben, ved hjelp av en 24 mm pipe, og samtidig opprettholde fast press nedover på hetten for å hindre at gaffelen fjæren kan mates ut fra gaffelen røret. Fjern O-ringen fra lokket og erstatte den med en ny O-ring.
6

Trekk våren ut av gaffelen røret, fjern deretter gaffel beinet fra skrustikke. Snu gaffelen benet over og tømme gaffel olje i en forseglet olje fange pan. Pumpe øvre gaffel røret flere ganger til gaffel olje har rent ut til en lys vedlikeholdslading. Monter gaffel beinet på skrustikke.
7

Hell 10 gram av SAE 10W-20 motorolje i gaffel røret. Sakte pumpe gaffel røret til luft bobler ikke lenger vises. Komprimer gaffelen røret fullstendig, og deretter måle avstanden fra gaffelen olje til toppen av gaffelen røret, ved hjelp av en Vernier skyvelære. Oljenivået skal være 4,33 inches eller 110 mm under toppen av den gaffel-røret. Tilsett olje som trengs for å heve oljenivået, eller fjerne olje, ved hjelp av en sprøyte eller håndpumpe.
8

Utvide gaffel røret og skyv gaffel våren inn i røret. Coat gaffelen cap O-ring med SAE 10W-20 motorolje, deretter skru lokket på plass. Stramme hetten til 16,5 fot-pounds, med en momentnøkkel.
9

Bytt gaffel olje i de resterende gaffel ben, etter metoden beskrevet i forrige trinn.
10

Skyv gaffelens ben opp og inn i de øvre og nedre gafler klemmer inntil toppen av gaffelen røret, ikke gaffelen hetten, er på nivå med toppen av den øvre gaffel klemmen. Stram gaffel klemme klype bolter til 13 fot-pounds.
11

Sett luftslangen på gaffelen caps. Trykksette gaffel bena til 10 psi, ved hjelp av en luftkompressor. Dette trinnet gjelder bare å KZ1000 modeller som er utstyrt med en justerbar luft gaffel.
12

Sett frontdekselet fender. Løft forhjul og akselen på plass på bunnen av gaffelens ben. Skru de fremre aksel klemme nøtter på plass og stram dem til 13 fot-pounds. Skru speedometer kabelen på speedometer-stasjonen, på venstre side av forhjulet.
13

Slide de fremre bremsekalipere over den fremre bremseskiver. Skru kalipperens festebolter på plass og stram dem til 24 fot-pounds. Pumpe foran bremsehendelen til du føler motstand, noe som indikerer at hydrauliske trykket har blitt restaurert i front bremsesystemet.
14

Fjern jack fra under motorsykkelen, senk motorsykkel på sin side stå.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111599.html

Previous:
Next:

motorsykler