Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Harley forgasser Basics

Harley-Davidson brukt en rekke forgassere på motorsykler bygget før 2007, da det byttet til drivstoff injeksjon for å møte stadig strengere føderale utslipp standarder. De viktigste forgasser produsentene for Harley i de siste 30 årene inkluderer Keihin, Mikuni og Bendix, som ga mekanisk, side-utkast forgassere. Harley gikk til konstant hastighet forgassere i 1988 på Sportster modeller og 1990 på Big-Twin modeller, og brukte dem til bensininnsprøytning ble nødvendig. Hvordan Harley Carburetors Arbeid kontrollere

Carburetors mengden luft lov til å gå inn i forbrenningskammeret i motoren. En sommerfugl ventil styrer luftstrømmen. Ventilen kan åpnes og lukkes via et system av kabler og kilder aktiveres av gasshåndtaket stilling. En nøyaktig oppmålt mengde drivstoff, levert og nedstøva i inntaket luftstrømmen, gir riktig air-fuel ratio for optimal motorytelse på ethvert gass innstilling eller motorturtall. En rekke åpninger, kalt jets, meter på drivstoff og kontrollerer mengden drivstoff lov til å flyte gjennom hver krets i forgasseren.
Mechanical Carburetors

Harley er eldre mekanisk forgassere har to ventil plater innen Venturi - eller hals - i forgasseren. Den effekt plate, plassert midt i venturien, styrer mengden av luft som går inn i motoren. Som strupeplaten åpnes, avdekker det de midtre og high-speed jets i Venturi. Den økte vakuum inne i venturien trekker drivstoff gjennom de større dyser, øker drivstoff for å tilpasse den økning i volumet av luften som suges inn en ny plate i munningen av forgasseren, kalt chokeplaten, hjelpemidler kaldstart. Denne platen begrenser mengden luft som trekkes inn mens økende vakuum i venturien, som trekker inn mer brennstoff enn det normalt bli brukt. Dette fører til en "rik" air-fuel ratio for å hjelpe motoren start.
Bilder konstant hastighet Forgassere

konstant hastighet forgassere bruke en effekt plate i Munningen av forgasseren for å kontrollere mengden av inngående luft til motoren. Som strupeplaten åpnes, opererer vakuum økning i Venturi et diafragma i toppen av forgasseren, som trekker opp på en glider i midten av venturien. Denne glideren øker den innvendige diameteren til venturi for å holde hastigheten til inntaket strøm ved en konstant rate. Når skyveren beveger seg opp, trekker det en konisk nål ventil ut av hoveddysen rør i bunnen av forgasseren, å øke mengden av brensel leveres til inntaket luftstrømmen. I stedet for en Chokeplaten til hjelp i kaldstart, CV forgassere bruke en berikende krets som fungerer som en andre, mindre forgasseren. Når aktivert, åpnes berikende krets en sekundær luft inntak og jet drivstoff og leverer denne rike blandingen i Venturi bak strupeplaten og skyve.
Andre detaljer

Begge typer Harley forgassere er utstyrt med en akselerator pumpen. Når gassen åpner seg raskt, ikke forgasseren vakuum ikke reagerer raskt nok til å møte drivstoff krav i motoren. For å hindre en midlertidig "lean" tilstand, spruter gasspedalen pumpe en kort, nedstøva utbrudd av drivstoff direkte inn i inntaket Airstream å bidra til å opprettholde air-fuel ratio til forgasseren overganger til nye rpm. I tillegg, begge typer forgassere bruke en dupp og nål ventil for å opprettholde et bestemt drivstoff nivå innenfor drivstoffskålen under forgasseren.
Carb Feil

Skade på nålen ventil eller flyte kan føre til bollen overfylles, fører til en vedvarende rik-kjører tilstand og skitne plugger. Fjern, rengjør eller skift jets i flottørskål etter behov. Men ikke endre dysene til de av en annen størrelse, med mindre det er en del av et kit for å øke luftinntaket volum og ytelse, eller sykkelen kan ikke lenger oppfyller de nødvendige utslipp standarder for årsmodell. Tomgangsblanding skruene er satt på fabrikken. Justering av tomgangsblanding skruene ville ødelegge utslipp utgang profil for årsmodell.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111598.html

Previous:
Next:

motorsykler