Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvordan Paint på en glassfiber Motorsykkel

Glassfiber har blitt brukt av MC-bransjen siden slutten av 1960-tallet for å skape varige og lett kamerahus paneler, fairings og saddlebags. Mens de fleste nyere maskiner har erstattet glassfiber med plast, er materialet fortsatt et vanlig syn. Dette gjelder spesielt for utskifting kroppsdeler og paneler. I de fleste tilfeller, glassfiber deler kommer i sin rå umalt tilstand, slik at motorsykkelens eier for å tilpasse det til sine behov. Selv om oppgaven med å male et glassfiber karosseri er ganske grei, det er tidkrevende og vil kreve flere dager med arbeid for å fullføre ordentlig. Du trenger:
Pipenøkkel og stikkontakter
Allen fastnøkkel
Skrutrekkere
Barberblad
Glassfiber-safe sjøvannsbestandig malingsfjerner
Paint brush
Vann
220 - og 320-sandpapir
mildt oppvaskmiddel såpe
Tack klær
Primer
Base farge strøk maling
Clear strøk maling
Vis flere instruksjoner
1

Fjern glassfiber kroppen panel fra motorsykkelen, med en pipenøkkel, Allen skiftenøkkel eller skrutrekker. Fjern tilbehør, for eksempel frontruter eller låser, fra panelet, bruke de riktige verktøyene.
2

Peel off klistremerker, dekaler og striping fra kroppen panelet med et barberblad.


3

Påfør et jevnt lag med glassfiber-safe sjøvannsbestandig malingsfjerner til glassfiber kropp panelets malte overflater, ved hjelp av en pensel. Sett karosserifelt i en plastboks og la malingsfjerner å jobbe i minst 10 minutter, eller som anvist av maling stripper søknad retninger. Malingen vil begynne å skrelle og løft vekk fra glassfiber kroppen panel i løpet av denne tiden. Hopp over dette trinnet hvis du arbeider med en umalt glassfiber kropp panel.
4

Skrap bort malingen fra glassfiber kroppen panel, med en plast kitt sprederen. Skyll glassfiber kroppen panel med et høyt trykk strøm av vann for å skylle vekk eventuelle gjenværende maling fra panelets overflate. Påfør et andre strøk av marine malingsfjerner for å fjerne gjenværende maling flekker fra kroppen panel, deretter skrape og skyll igjen. Hopp over dette trinnet hvis du arbeider med en umalt glassfiber kropp panel.
5

Dypp en bit av 220-sandpapir til en løsning av vann og mild oppvaskmiddel. Sand glassfiber kroppen panel med våte 220-sandpapir for å lage en liten tekstur som gjør at den friske maling til å følge kroppens panelets overflate. Skyll glassfiber kroppen panelet med vann, og la det lufttørke helt.
6

Flytt glassfiber kroppen panel inn i en maling messe eller et lukket område for å unngå forurensing kroppen panelets overflate med støv eller rusk . Tørk kroppen panelets overflate med en tack klut for å fjerne støvpartikler. Henge kroppen panel fra et tak rafter, ved hjelp av en strikk ledningen eller tau.
7

Spray glassfiber kroppen panel med primer, anvendes fra en spray pistol eller kan. Start fra bunnen og bevege seg fra side til side i lyse, jevne strøk inntil glassfiber kroppen panel vært belagt helt i primer. Spray et andre strøk med primer, så la primeren tørke i 10 minutter. Påfør en tredje og fjerde strøk med primer, som beskrevet tidligere, så la primeren tørke i minst 24 timer.
8

Wet sand primer-dekket kroppen panel, med en 220-sandpapir, vann og mild oppvaskmiddel, for å jevne primer. Skyll glassfiber kroppen panelet med vann, deretter la det luft tørke helt. Tørk av glassfiber kroppen panel med en tack klut for å fjerne støvpartikler som kan ha avgjort under tørkeprosessen.
9

Spray glassfiber kroppen panel med base farge maling, påført fra en spray pistol eller kan. Start fra bunnen og bevege seg fra side til side i lyse, jevne strøk inntil glassfiber kroppen panel vært belagt helt i bunnen farge maling. Spray et andre strøk med primer, så la malingen tørke i 10 minutter. Påfør en tredje og fjerde lag med base farge maling, som beskrevet tidligere, så la base farge maling tørke i minst 24 timer.
10

Wet sand malt kroppen panel, med en 220-grit sandpapir, vann og mild oppvaskmiddel, for å glatte malingen. Skyll glassfiber kroppen panelet med vann, deretter våt sand kroppen panel med 320-sandpapir. Skyll igjen og la kroppen panel luft tørke helt. Tørk av glassfiber kroppen panel med en tack klut for å fjerne støvpartikler som kan ha avgjort under tørkeprosessen.
11

Spray glassfiber kroppen panel med klarlakk maling, påført fra en spray pistol eller kan. Start fra bunnen og bevege seg fra side til side i lyse, jevne strøk inntil glassfiber kroppen panel vært belagt helt i bunnen farge maling. Spray et strøk klarlakk maling, deretter la klarlakk tørke i 10 minutter. Påfør en tredje og fjerde lag med klarlakk maling, som beskrevet tidligere. La klarlakk maling tørke i minst 72 timer før du håndterer glassfiber kroppen panel.
12

Installer eventuelle tilbehør på den nylig malt glassfiber kropp panelet med en pipenøkkel, Allen skiftenøkkel eller skrutrekker. Installer kroppen panel på motorsykkel, bruke de riktige verktøyene.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111380.html

Previous:
Next:

motorsykler