Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvordan Smør Min Harley Davidsons Springer Front End

En Harley-Davidson Springer er en unik modell i det faktum at eieren må smøre fronten annerledes enn noen annen Harley-Davidson modell. Den Springer front end er en tilpasset design av Harley-Davidson og eventuelle endringer i det kan oppheve garantien. Det er viktig at du opprettholder og smøre Springer front end - spesielt styrekrone lagrene og rocker lagrene - i henhold til service manual. De planlagte vedlikeholdsintervaller for denne prosessen er på 500 miles, 2500 miles og hver 20.000 km etterpå. Du trenger
Motorsykkel heis eller jack
Standard skiftenøkkel satt
String
Plum bob
Ruler
Hex peiling retainer verktøyet
Momentnøkkel
Show Mer Instruksjoner
en

Juster styrekrone peiling "falle bort". For å gjøre dette, løfte motorsykkelen opp fra gulvet med en motorsykkel heis eller knekt slik at de fremre og bakre hjul er like langt utenfor bakken. Fjern eikenøtt mutter og skive holder øvre trippel klemme på plass med en skiftenøkkel - plassert over gaflene. Løsne skruen som holder den øvre trippel klemme på plass, men ikke skru den helt. Snu motorsykkel gafler helt til venstre. Fest en hyssing gjennom hullet på baksiden av fronten fender. Knyt en plomme bob til strengen. Legg en linjal under plomme bob, med plomme bob pekte på '0 '. Sett inn en hex peiling retainer verktøy - en spesialitet motorsykkel verktøy - i hullene for den øvre trippel klemme og hex peiling retainer - like under og i midten av den øvre trippel klemme. Midt foran dekk og hjul på jack. Trykk på forhjulet til den begynner å "falle bort" til høyre. Juster hex peiling retainer med festet verktøyet til avstand mellom å ha gaflene slått helt til venstre og "falle bort" høyre er 05:56 inches. Retningen du slår hex peiling retainer avhenger av avstanden til "falle bort". Stram bolten som holder øvre trippel klemme på plass 25 til 30 fot-pounds med en momentnøkkel. Re-installere gummiskiven og eikenøtt mutter og stram til 30-35 tommers-pounds.
2

Juster rocker lagrene. Bruk plast bånd til å binde våren gaffel ben og de stive gaffel ben sammen - på hver side. Løsne de bærende retainer syltetøy nøtter og bærende retainers - begge ligger på utsiden av bunnen av gaffelen - med en skiftenøkkel. Fjern eikenøtt muttere og skiver fra hver stud ved å løsne fjærgaffelen lagertappene - den delen som holder rocker til gaffelen. Stram bærende stopperne til 25-35 tommers-pounds med en momentnøkkel. Stram til låsemutteren mens du holder lageret holderen på plass med hex driveren til 95-105 fot-pounds. Fjern lagertappene. Med en momentnøkkel rotere stiv gaffel lagertappene og rockere 180 grader. Installere lagertappene, skiver og eikenøtt nøtter, stramme dem til 45-50 fot-pounds.
3

Sitt på motorsykkel og være sikker på at du gjenopprette fronten og styret til deres opprinnelige posisjon. Når du har byttet ut alle delene, senke motorsykkel heis eller jack og sakte prøvekjøre motorsykkelen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/110341.html

Previous:
Next:

motorsykler