Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvordan sjekke ladesystemet på en WR 250 Yamaha

Problemer i det ladesystem av en Yamaha WR 250 kan påvirke mer enn bare motorsykkelens frontlykter. En raskt utladet batteri er den vanligste symptomet på en lading systemfeil, det fører til at motorsykkelen å slutte å kjøre etter en håndfull minutter eller hindrer den fra å starte i det hele tatt. Pinpointing som komponent i det elektriske systemet er årsaken til et problem kan kreve minst en time. Du trenger
unbrakonøkkel
Sikringer
multimeter
Automatisk batterilader
YTX5L-BS batteri
AC Magneto
Lade spole
Voltage regulator

Vis flere instruksjoner
batteri og sikring Inspeksjon
en

Løft sidene av setet litt opp for å få tilgang til de to boltene som fester setet til rammen. Fjern boltene med en umbraconøkkel og dra setet av motorsykkelen. Sikringsboksen vil være synlig mellom seteskinnene.
2

Skyv dekselet til sikringsboksen fane innover og løft dekselet for å åpne sikringsboksen. Inspiser sikringer visuelt, ser spesielt på metall bro innenfor sikringen. Erstatte eventuelle sikringer som har en skadet eller "blåst" bridge.
3

Test spenningen i batteriet med et multimeter. Sett multimeter til DC (likestrøm) spenning skala ved hjelp av å sette hjulet på multimeter ansikt. Plasser multimeter røde positive sonde på batteriets plusspol og den svarte negative sonde på den negative terminalen. Ta note av batteriet spenningen på multimeter display.
4

Lad batteriet med en automatisk batterilader hvis batteriets spenning er mindre enn 12,1 volt DC. Test spenningen i batteriet igjen etter lading er fullført. Bytt ut batteriet hvis spenningen er fortsatt mindre enn 12,1 volt DC.
Lade Utgangsspenning Testing
5

Start motoren og åpne gassen halvveis, ved hjelp av vri grep på høyre håndtak. Denne handlingen øker turtallet. Opprettholde dette turtallet for varigheten av denne testen av ladesystemet utgangsspenning.
6

Plasser multimeter røde positive sonde på batteriets plusspol og den svarte negative sonde på den negative terminalen for å teste spenning som blir overført til batteriet ved motorsykkelens magneto, lading coil og spenningsregulator. Legg merke ladespenningen angitt på multimeter display. Ideelt sett bør batteriet opp til et minimum ladeutgang spenning på 14,1 volt DC.
7

Stopp motoren. Hvis ladeutgang spenningen er mindre enn 14 volt DC, teste Magneto, lading coil og spenningsregulator for å avgjøre hvilken komponent er defekt.
Magneto, Lade Coil og Voltage Regulator Inspection

8

Finn Magneto sin oppslagstavle sele på venstre motordeksel og følg den til lading spolen kontakt. Trekk kontakten halverer hverandre.
9

Slå multimeter oppringingsplan til RX100 motstand skala.
10

Koble multimeter røde positive proben til den hvite ledningen innenfor Magneto halvdel av kontakten. Koble multimeter svarte negative sonde til Magneto kontakten sorte ledningen. Legg merke til Magneto motstand måling.
11

Gjenta testen på ledningene i laderen spolen halvparten av kontakten, samsvarer den røde positive sonden til den hvite ledningen og den svarte negative sonde til svart ledning. Ideelt sett bør Magneto og lading spiral har en motstand på 0,288 ~ 0,432 Ω (ohm) er angitt på multimeter display.
12

Bytt Magneto eller lader batteriet hvis enten komponenter motstanden er over eller under den 0,288 til 0,432 Ω (ohm) spesifikasjonen rekkevidde. Sett på spenningsregulator, hvis Magneto og lading spole er både innen den angitte motstand serien.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/107511.html

Previous:
Next:

motorsykler