Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvordan skifte olje på en 2003 Suzuki GZ250

Suzukis 2003 GZ250 var utstyrt med en 249 cc ensylindret motor, noe som gir en lett-å-bruke sykkel for en nybegynner motorsykkel rider. Enkelheten av GZ motor gir seg også til utvikling av grunnleggende vedlikehold ferdigheter, som motorolje og oljefilter endringer, som kan oppnås ved de fleste GZ250 eiere bevæpnet med en grunnleggende mekaniker verktøysett. Den første olje-og filterskift bør utføres etter at motorsykkelen har blitt ridd utover sine første 600 miles, med påfølgende oljeskift utført hver 6000 miles etterpå. Du trenger
dreneringspannen
Parts rengjøring spray
Shop håndklær
Stikknøkkel
10 mm og 17 mm kontakter
Momentnøkkel
oljefilterdekselet O-ring ( Suzuki del # 09280-72001)
2 liter 10W40 motorolje
Olje pumpe montering flens O-ring (Suzuki del # 09280-15007)
Vis flere instruksjoner
1

Park din GZ250 på støtten sin. Plasser en renne pannen under tappepluggen under motorveivhuset nær støtten. Rengjør området rundt pluggen med en del rengjøring spray og en klut for å hindre smuss fra forurensende motoren under oljeskift.
2

Start GZ250 og la den inaktiv. Stopp motoren etter tre minutter, så la den avkjøles i 10 minutter.
3

Skru av oljelokket fra høyre side av motoren. Skru ut oljepluggen fra veivhuset med en pipenøkkel og en 17 mm-kontakten.
4

Løft GZ250 av av stativ, og hold det helt oppreist å fullt tappe motoroljen. Senk motorsykkelen på støtten sin når oljen er drenert til en lys vedlikeholdslading.
5

Tørk av oljepluggen er tråder og tips med en klut, og skru ut tappepluggen i motorens veivhus med hånd. Stram oljepluggen til 20 fot-pounds, ved hjelp av en momentnøkkel og en 17 mm-kontakten.
6

Skru oljefilterdekselet nøtter fra høyre side av motoren, ved hjelp av en pipenøkkel og en 10 mm tilslutning. Trekk oljefilter dekke unna oljepumpehuset. Skift oljefilter dekselet O-ringen med en ny O-ring. Lett strøk den nye O-ringen med fersk 10W40 motorolje.
7

trekke olje filtrere ut av oljepumpeenheten. Erstatt den lille O-ring rundt oljepumpe indre montasjeflens med en ny O-ring. Coat den nye O-ringen med fersk 10W40 motorolje. Skyv det nye oljefilteret på oljepumpe indre montasjeflensen.
8

Fjern fjæren fra den ytre ansiktet av oljefilteret, så kast oljefilteret. Trykk fjæren på rundt flensen på oljefilterdekselet indre ansikt. Hold oljefilterdekselet mot motoren og stram oljefilterdekselet nøtter, ved hjelp av en pipenøkkel og en 10 mm-kontakten. Stram dekselet nøtter til 7,6 fot-pounds, med en momentnøkkel.
9

Fyll motoren med 1,4 liter 10W40 motorolje gjennom filler halsen på høyre side av motoren. Skru oljelokket på plass for hånd.
10

Start GZ250 igjen og la den gå i ytterligere tre minutter. Stopp av motoren og står til høyre for motorsykkel. Løft motorsykkelen ut av stativ, og hold det i vertikal stilling for å fylle oljenivåmåleren, bygget inn i høyre motordekselet. Hvis oljenivået er under "F"-merket preget inn i gauge, senke motorsykkel på støtten sin og legge en liten mengde olje inn i motoren. Kontroller oljenivået og fyll på olje etter behov til oljenivået er over "F"-merket.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111060.html

Previous:
Next:

motorsykler