Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvordan Inspiser Støtdempere

Støtdempere og struts (spiralfjærer og støtdempere koblet sammen i en enkelt enhet) er sikkerhetsanordninger ofte neglisjert som hjelpemiddel i å holde dekkene i kontakt med veien til enhver tid. Springs dempe bilens tur, men uten støtdempere for å dempe fjærer 'kompresjon og ekspansjon, ville et kjøretøy holde sprette etter ridning over røffe gater eller synker i jettegryter. Fordi støtdempere er i konstant kontakt med veien rusk og lide virkningene av varierende værforhold, kan både utvendig og innvendig skade føre støtdemper svikt. Inspeksjon støtdempere på produsentens anbefalte intervaller er en viktig oppgave i å holde bilen trygt og under kontroll. Du trenger
Kjøretøy jack
Lug mutter skiftenøkkel
Jack står
Droplight
Clean filler
Vis flere instruksjoner
en

Road teste bilen etter tegn på støtdemper feil. Se etter overdreven hoppende etter treffer humper - dette signaler om at støtdempere er ikke demping (begrensende) virkningen av fjærene. Substandard bremsing og dårlig håndtering i svinger kan være en indikasjon på at dekkene ikke er i god kontakt med veien. Hvis bilens front-end dips når du bremser eller kjøretøy "knebøy" under akselerasjon, kan støtdemperne ikke fungerer som den skal ved komprimering.
2

Parker bilen og slå av motoren. Rock Alle fire hjørner av kjøretøyet separat ved å trykke ned på endene av støtfangere. Rock bilen på hvert sted flere ganger, og slipp den. Observere hvor mange ganger bilen spretter på egen hånd. Hvis den spretter mer enn to ganger før du går tilbake til sin opprinnelige stilling er støtdemper ikke demping våren handling skikkelig og kan kreve erstatning.
3

Kontroller dekkene for ujevn slitasje og " cupping "(grunne flekker av slitebanen som ser ut som om de har blitt skåret ut). Dette er en indikasjon på at kjøretøyet har blitt stadig overdrevet og at flekker av slitebanen har blitt slitte unna som de treffer asfalten.
4

Mål avstanden mellom toppen av hvert dekk og midten av ytre hjulet godt kanten. Hvis en eller flere målinger er kortere enn de andre, kan fjæren bli brutt på det stedet. Siden fjærer og støtdempere arbeide sammen med hverandre, sørg for å også se på fjærene når du sjekker støtdempere.
5

Slipp forspenning, eller "sprekk" tappen nøtter (akkurat nok til de blir lett) på hvert hjul før du heve det hjørnet av kjøretøyet. Løft bilen ett hjul av gangen, trygt chassiset støttes på bukker. Fjern lug nuts og hjulet og sett dem til side.
6

visuelt våren først, ved hjelp droplight å belyse sin fulle omkrets. Tørk eventuell olje og skitt fra våren. Se etter sprekker og scoring, og andre tegn på slitasje. Hvis noen våren krever erstatning sørg for å erstatte dem i par, enten i front eller i ryggen.
7

Inspiser støtdemper neste. Sjekk stangen strekker seg fra toppen av støtdemperen å sikre at det ikke er bøyd eller brukket. Sjekk også stangen for fordypning eller scoring, som kan til slutt skade støtdemper olje segl. Kontroller støvkappen på toppen av støtdemperen for bulker og sprekker som kan føre til skade på stangen. Sjekk for løse eller manglende foringer og løse eller ødelagte mounts. Også se etter oljelekkasjer. Tørk eventuell olje og skitt fra støtdemper, og se etter sprekker og olje siver fra øvre segl. Tilstedeværelse av olje er ikke alltid et tegn på at støtdemperen lekker. Oljen kan ha sprutet støtdemperen fra en annen del av kjøretøyet. Pass på å sjekke støtdemper grundig før de bestemmer seg for å erstatte det. Sjekk alle fire fjærer og støtdempere grundig, på samme måte. Ikke rush gjennom jobben. Å være grundig vil sikre sikkerheten til bilen og dens passasjerer.
8

Reparer eller bytt skadede eller slitte fjærer og støtdempere.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/106062.html

Previous:
Next:

motorsykler