Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Deler av en motorsykkel hjelm

Motorsykkel hjelmer er en av de viktigste deler av utstyret som brukes av en motorsykkel rytter. Fjernt fra de primitive skinn caps brukes i tidlig til midten av 1900-tallet, moderne motorsykkel hjelmer utnytte teknologi som fortsetter å avansere i et hurtig tempo. Selv hjelmer finnes i en rekke varianter som spenner fra det enkle beanie-stil hjelm til helt lukkede, aerodynamiske racing hjelmer, forblir en hjelm ultimate formålet det samme: å beskytte hodet mot skader forårsaket av en innvirkning. Gjør du det, krever imidlertid deler laget av de beste materialer for å effektivt skjerme hodet fra skade. Det ytre skallet

Nesten alle dagens motorsykkel hjelmer har en rigid ytre skall som er laget av støpt ABS - akrylnitril butadien styren - plast eller kompositt materialer som glassfiber, kevlar og karbon fiber. Dette skallet er designet for å spre seg så mye av den kinetiske kraft som genereres av en innvirkning på tvers av seg selv før den overføres inn i hjelmen. For ytterligere å beskytte bæreren, vil skallet sprekke hvis kraften i sammenstøtet er for stor, noe som reduserer mengden energi betydelig.
Innerliner

Under ytre skallet ligger en indre foring laget av et lag av støpte EPS - ekspandert polystyren - skum. Denne indre liner fungerer som den andre fasen av forsvar mot en innvirkning, absorberende den kinetiske krefter som ikke kunne stoppes av det ytre skallet. I en alvorlig innvirkning, vil skummet kondensere for å dempe brukerens hode. Skumlaget er formet på innsiden, som gir områder for bærerens ører, samt gi kanaler for hjelmens lufteventiler. Tildekking av EPS skumlag er en polstret comfort liner, laget av stoff eller skinn, som gir en ekstra, men likevel marginal, grad av beskyttelse. Duken er i hovedsak brukes til å fylle ut området mellom skumlag og brukerens hode, som gir en bedre og mer komfortabel passform.
Helmet Retention

For å maksimere dens effektivitet må en motorsykkelhjelm anbringes på brukerens hode ved et sett med hake stropper. Chin stropper er vanligvis laget av nylon og strekker seg ned fra hjelmen sin øreklokkene eller fra sidene i en åpen-face hjelm. Stroppene er klinket inn i hjelmens ytre skall for å gi et solid fundament. Et sett D-formet metall festing ringene er sydd inn i venstre hakebånd. Passerer rett haken stroppen gjennom begge ringene så looping den over den første ringen fester hjelmen på brukerens hode.
Face Shields og visir

De fleste motorsykkel hjelmer gi fasiliteter for å utnytte et visir eller maske. Open-face hjelmer bruker vanligvis en snap-knapp montering system, slik at en solskjerm eller en klar visir skal monteres enkelt på hjelmen. Bare trykk på visir eller skjold knapper på hjelmens knappen og du er klar til å gå. Full-face hjelmer imidlertid bruke en bevegelig visir for å beskytte brukerens øyne. Visir er laget av polykarbonat plast og kan være klar, farget eller farget.
Air Vents

fleste av motorsykkel hjelmer tilgjengelig i markedet bruker en form for ventil for å trekke kald luft inn i hjelmen, og rundt brukerens hode. Open-face hjelmer pleier å bruke en enkel luftkanal på pannen som kan åpnes eller lukkes etter behov. Full-hjelmer også benytte en luftkanal på forsiden av haken bar. Mer avanserte modeller bruker større luft øser og andre ventilene på visir, til sidene av haken bar og toppen av hjelmen trekke inn en større mengde av luft og for å gi et avløp for varm luft.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/107453.html

Previous:
Next:

motorsykler