Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

DIY Fairings

Med den økende populariteten til tilpassede motorsykler, er mange hjemme-baserte sykkel utbyggere utkikk etter nye måter å forme fairings, som er utformet for å gi en mer aerodynamisk skjema til en motorsykkel. Hvis du tenker på å bygge dine egne Fairings, er det noen viktige elementer å vurdere. Grunnleggende Sliping Design

Sport sykler krever en glatt, aerodynamisk form, fortrinnsvis en i stand til å skape et strømlinjeformet lomme i luftstrømmen for å redusere motstand. Kryssere og touring sykler bruke fairings som en form for frontruten, dirigere luftstrømmen over eller rundt rytteren å redusere vind-buffeting og eksponering for elementene. Ta deg tid til å nøye planlegge ut utformingen av Fairings, skisser motivet så du går til kjøtt den ut.
Detaljert Elements

annen faktor å vurdere når du utformer din kåpen er om komponentene på sykkelen selv. Sport sykkel fairings har kanaler og kanaler integrert i karosseriet for å forbedre kjøling og glatt luftstrømmen når den passerer gjennom sykkelen. Dette er spesielt viktig for luftkjølte motorsykler, der strømmen av kjøleluft kan bli begrenset av en kåpe. Også bestemme hvordan og hvor kåpen vil bli montert.
Fairing Construction Material

Når utformingen av kåpen er ferdig, nøye vurdere materialet du skal bruke til å konstruere din kåpe. De fleste moderne ytterkledning er konstruert av ABS-plast, glassfiber eller karbonfiber. Glassfiber har en tendens til å være de mest vanlige medier for ettermarkedet og DIY Fairings, hovedsakelig på grunn av sin lavere kostnader og generell brukervennlighet, men det krever en viss forberedelse.
Mock-Up

Start med en grunnleggende mock-up av den nye kåpen før du hopper rett inn i fabrikasjon prosessen. Forme prototypen av leire, papp eller spray-skum. Det er så mange metoder tilgjengelig, velg en som passer innenfor budsjettet. Ta deg god tid når du utvikle mock-up, og legger på viktige elementer av design som du går. Når prototypen mock-up er komplett, sammenligne den med original design skisser og til sykkelen selv. Hvis det oppfyller dine forventninger, gå videre til fabrikasjon. Hvis ikke, er det tilbake til tegnebrettet
byggeprosessen

Fabrikasjon kan gjøres på to nivåer:. Som en one-off stykke uten en form eller som et støpt stykke for masseproduksjon. En-offs har fordelen av å være mindre kostbare, men krever oppmerksomhet på detaljer med det endelige produkt. Alternativt, støpte stykker krever mer arbeid og materiale på den fronten, men la en polert ferdig produkt. Begynn med lagdeling en hud av glassfiber (eller andre egnede media) over mock-up, bygge opp lag som trengs for det planlagte design. Dette skinnet vil kreve avretting med sparkel og en jeksel, forlater den klar for maling og montering hvis brukes som en one-off. For støpte stykker, vil denne huden danner pluggen, som en mold vil bli bygget rundt.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/106488.html

Previous:
Next:

motorsykler