Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvordan lage Motorsykkel Fairings

Fairings lage en strømlinjeformet skjema for en motorsykkel å gli gjennom luften og krever en betydelig mengde design og utvikling. De fleste moderne ytterkledning er konstruert av ABS plast eller karbon-fiber. Glassfiber, som er lettere å arbeide med og har en lavere kostnad, har en tendens til å være den mest vanlige medium for uoriginale ytterkledning. Du trenger
Glassfiber klut
Resin og herder
Pensler
Skum eller leire
X-ACTO kniver
Putty spreder eller nal
Sander blokk
Assorted sandpapir
hvitt lim
Aceton
Vann
gammel maling skuffer eller bøtter for kjemikalier
Vernebriller
Gummi hansker
Vis flere instruksjoner
Design

en

Ta målinger av det tiltenkte montering området for kåpen på motorsykkelen. Sørg for at styret ikke vil bli hindret av kåpen når montert.
2

Sketch ut det tiltenkte kåpe design, inkludert detaljer som steder for montering og luft inntak /eksos porter.

3

Dobbeltsjekk alle målinger og klareringer.
Prototype Mock-Up
4

Ved hjelp av leire eller en blokk med skum, begynne å danne den grunnleggende formen kåpen ved å kutte vekk overflødig materiale i biter. La det være nok materiale til å gi rom for detaljer senere i prosessen.
5

Finstiller den grunnleggende form ved hjelp av en slipemaskin for å begrense formen av fairing, gradvis legge inn eventuelle kurver og kanaler som kreves av design i nøye guidede trinn.
6

Legg i noen detaljer, som for eksempel inntaksåpningene og havner, når den grunnleggende form er fullført.
7

Glatt ned overflaten av mock-up med en slipemaskin og fylling uønskede hull eller hull med sparkel.
8

Test mock-up mot motorsykkel, se etter riktig styret clearance, dimensjonering og festepunkter.

9

Seal mock-up med en 50/50 blanding av vann og hvit lim. Dette vil gi glassfiber del for å være lett fjernes fra mock-up.
Fabrication
10

Forbered materialer ved å blande harpiks og herder i henhold til produsentens anbefalinger og pre-klippe glassfiber materiale.
11

Legg ned det første laget av glassfiber, og starter med den tyngste klut tilgjengelig hvis du bruker mer enn én klut vekt.
12

Påfør harpiks med en pensel, ved hjelp av lys dabbing bevegelser for å mette glassfiber klut. Kluten vil bli gjennomsiktig som det absorberer harpiks.
13

Legg den andre laget av klut og bearbeid den med en tørr børste for å komprimere den mot det første laget før du påfører et ekstra lag med harpiks.

14

Fjern luftbobler med en plast spreder eller nal med mild, men bestemt trykk.
15

Gjenta prosessen, legge flere lag og belegg med epoxy til ønsket, da tillate å kurere. Avhengig av harpiks som brukes, kan herdeprosessen ta alt mellom 30 minutter til 24 timer.
16

forsiktig, fjern glassfiber stykke fra mock-up og test mot motorsykkel. Dersom størrelse og tilpasning er riktige, sand ned utvendig og drill i noen festehull som kreves av din design.
17

Prime og male kåpe før du installerer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/106489.html

Previous:
Next:

motorsykler