Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Når bør Dekk byttes?

Dekk gi mer enn bare et møtepunkt mellom hjul og vei. Motorsykler avhenger av riktig vedlikeholdt dekk for å gi bedre kjøreopplevelse, tilstrekkelig trekkraft og demping av veibanen uregelmessigheter. Viktigheten av Dekk

Før ankomsten av luftfylte dekk, var massive gummidekk montert på bil og motorsykkel hjul og sendte store mengder sjokk gjennom kjøretøyet. Sjokket fortsatte gjennom chassis til andre komponenter og festepunkter, som fører til for tidlig svikt. Moderne pneumatiske dekk fungerer som den første fasen av bæresystem, med luftfylte dekk absorbere en god del av manglene funnet på veien.
Forhold som påvirker dekkenes levetid

Den gjennomsnittlige sport dekk har en levetid på rundt 6000-8000 miles, med noen levende mindre enn 3000 miles. Slitesterke cruiser og touring dekk kan se så mye som 15 000 miles. Kjørelengde spiller en rolle i dekkslitasje, men faktorer som dekk sammensatte, feil inflasjon og kjørestil kan redusere dekkets levetid. Cruisers oppleve mye slitasje rett ned midtre delen av dekket. Med større vekt plassert rett over dekket og mindre tidsbruk slo over i svingene, er traction konsentrert tungt i sentrum. Front dekk har en tendens til å vare 20 og 40 prosent lengre enn bakdekkene, men er også påvirket av de samme faktorene.
Inspeksjon ditt Dekk

Inspeksjon dekkene før hver tur bør bli instinktive. Begynn med å sjekke lufttrykket i dekkene, med henvisning til brukerhåndboken for spesifikke detaljer. Riktig inflasjon gir din sykkel med riktig mengde trekkraft, støtdemping og styrefølelse. Tung styring kan tilskrives lavt dekktrykk.

Sjekk din sideveggen etter sprekker eller tegn på råte som kan kompromittere styrken på dekkets kadaveret.

Inspiser dekkets slitebane område for mønsterdybde , punkteringer, flate flekker eller utsatt ledninger. Mønsterdybde bør være minimum 1 til 3 millimeter dyp.
Patching et dekk

patching en motorsykkel dekk er en svært risikofylt forslag, og bør bare brukes som en kortsiktig teknikk for å få sykkelen hjem eller til en reparatør. En punktert dekk mister sin strukturelle integritet og ytelse evner og kan føre til en blow-out. Hvis du absolutt må lappe et dekk, opprettholde lavere hastigheter og begrense svinger så mye som mulig.
Montering brukte dekk

Montering "take-off" dekk, eller dekk som hadde blitt brukt tidligere på en track-dagers eller rase sykler, er en trend blant sport sykkel ryttere. Som et sett med høy ytelse dekk kan koste opp til $ 800, kjøpe en brukt sett med de samme dekkene til en drastisk redusert pris kan ofte være fristende. Avganger har vært utsatt for ekstreme situasjoner som kan ha endret dekkets evne til å gi gode resultater. Sluttresultatet er redusert kjørelengde og lang levetid.
Forventet levealder for New Unsed Dekk

Tro om igjen hvis din dekkforhandler tilbyr deg en utrolig avtale på et tidligere år heteste dekkene. Alle dekk er underlagt en levetid på opp til seks år. Gummi har en tendens til å bli dårligere etter som tiden går, som påvirker styrken av dekket. En fire-sifret nummer trykt inn i sideveggen av dekket ditt vil hjelpe deg med å identifisere sin alder. De to første sifrene representerer hva uke i året dekket ble produsert, mens de to siste sifrene angir året. Så ble det et dekk med 3306 gjort på den 33. uken av 2006. Dekk gjort før 2000 bruker et tresifret kode: 339 eller 33. uke av 1999, for eksempel

. .from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/106444.html

Previous:
Next:

motorsykler