Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Historien om BMW Motorsykler

tyske bilprodusenten BMW (Bayerische Motoren Werke) har produsert motorsykler siden 1923. Siden den gang har BMW hatt ansvaret for en rekke nyvinninger som skjønte i utviklingen av den moderne motorsykkel. I dag produserer BMW motorsykler under sitt BMW Motorrad merkevare. Origins

BMW produsert en rekke produkter før sin motorsykkel produksjon, særlig flymotorer. I 1921 begynte BMW produsere en boxer-motor og solgt det til flere tyske motorsykkelen beslutningstakere. Når motoren ble en suksess, lanserte BMW et program for å designe og utvikle sine egne motorsykler starter med R32 i 1923. Blant nyvinningene banebrytende med R32 var plasseringen av topplokk, som ble plassert peker utover der gjennomgående luft ville mer effektivt kjøle ned motoren under drift. R32 også inneholdt en sjakt stasjon som var som hel aksel i en moderne bil i stedet for en kjede eller reimdrift system.
Verdenskrig

Under andre verdenskrig War II, forutsatt motorsykler det tyske militæret med en rekke strategiske og operasjonelle fordeler. Motorsykler kunne bære et lite antall soldater og utstyr raskt mellom lokasjoner. Den tyske regjeringen vervet andre industribedrifter å produsere motorsykler i forbindelse med BMW. Skaftet stasjonen og luftkjølt topplokk var spesielt effektive i motorsykler som opererte under de tøffe forholdene i krigens afrikanske arena.As et middel for å bekjempe den tyske motorsykkel fordel, forsøkte amerikanske og andre beslektede industrier å kopiere BMW designelementer for å produsere like effektive militære motorsykler.
Post War

Tysklands nederlag i andre verdenskrig var spesielt harde på BMW. Mange av sine produksjonsanlegg hadde blitt ødelagt og tilgjengeligheten av råvarer for ny produksjon var dårlig. For en tid, ble BMW forbudt å produsere motorsykler på grunn av deres kamp applications.When motorsykkel produksjon gjorde CV, ble den tvunget til å starte på nytt siden ingen registrering av produksjonsmetoder eller motorsykkel design overlevde. Gamle modeller ble analysert og kopiert så tett som mulig. Gradvis BMW kom fra økonomisk ruin som rekreasjons motorsykkel popularitet vokste i USA. Ved slutten av 1950-tallet ble et stort antall motorsykler blir eksportert til USA årlig.
Modeller

BMW fortsatte å produsere noen krigstiden modeller, inkludert R35 og R75. Nye modeller kom i 1955, med betegnelsene R50, R60 og R69. Ved slutten av 1960, ble BMW produserer spesialitet modeller for det amerikanske markedet, kjent som R50US, R60US og R69US. Disse modellene var ment å bli kjørt uten sidevogn, og inneholdt teleskopisk forgaffel. Store redesign av BMW motorsykler fulgte i 1970, og modeller kjent som R 50/5, R 60/5 og R 75/5 kom i salg i USA. Ettersom etterspørselen etter sportsligere motorsykler økt, fortsatte BMW å tune og raffinere sine motorer for mer kraft. En annen ny modell linje i 1974 brakte R60 /6, R75 /6 og R90 /6 modeller. Nye modell linjer begynte å dukke opp regelmessig hvert femte år, med utformingen av motorsykler gjenværende tro mot form av de opprinnelige BMWs.
Senere Innovations

BMW introduserte sin K100 modell i 1983, med en radikalt ny vannavkjølt motor. Den "K"-serien, og til slutt den "F"-serien, sluttet seg til "R"-modeller i BMW linjen, men den nye motoren aldri fullt ut erstattet boxer. I 2006 lanserte BMW sin "G"-serien av off-road modeller. Off-road og racing versjoner av mange modeller har blitt produsert eller bygd på BMW rammer av ettermarkedet tunere.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/106354.html

Previous:
Next:

motorsykler