Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Firetakts motorsykler FAQ

Motorsykler har eksistert siden slutten av 1800-tallet. De har utviklet seg sammen med biler og andre typer biler som motorsykkel beslutningstakere fortsette å oppfinne og låne nye teknologier for å lage sykler raskere, sikrere og mer pålitelig. En av de største nyvinningene i motorsykkel historie er inkluderingen av firetaktsmotorer. Mens driften av en fire-takts motor motorsykkel er en kompleks prosess, er det ikke vanskelig å forstå det grunnleggende. Hvor kommer den Term Fire-takts fra?

Begrepet "fire-takter" kommer fra motorer som har fire slag, eller trinn, i sin kontinuerlige syklusen når de kjører. De fire slag på en fire-takts motor er inntak, kompresjon, tenning (også kalt forbrenning) og eksos. Hver serie av fire slag består av to omdreininger av veivakselen. I dag, fire-takts motorer er vanlig i biler, lastebiler, motorsykler, fly og anleggsmaskiner.
Hvordan fungerer en fire-takts motorsykkel?

En motorsykkel med en fire-takts motor opererer på samme måte som en bil eller andre motorkjøretøyer. Motoren produserer strøm ved første tegning i drivstoff og luft (ved hjelp av enten en forgasser eller elektronisk bensininnsprøytning). Dette er inntaket slag. Motorens stempel komprimerer deretter drivstoff og luftblanding inne i sylinderen (kompresjon), tenner det med en tennplugg (forbrenning, noe som resulterer i kraft-slag) og ventilene den resulterende karbon og ubrente brensel gjennom en ventil (eksos). Kraften slag kombineres for å kjøre veivakselen, som er koblet til drivhjulene gjennom overføring og siste stasjon, som på en motorsykkel kan være et belte, kjetting eller stive skaftet.
Hvordan mange sylindere har de?

En firetaktsmotor kan ha et ubegrenset antall sylindere. Mens to-, tre-og fire-sylindrede motorer er mest vanlig på motorsykler, var enslige sylindrede modeller en gang normen. Spesialitet sykler kan ha enda flere sylindere, alle med en firetakts konfigurasjon. For eksempel brukte begrepet Dodge Tomahawk en fire-takter, 10-sylindret Dodge Viper-motor.
Hvilke typer sykler har firetaktsmotorer?

Fordi gass motorer som bruker en firetakts syklus er så vanlig, kan de bli funnet i en rekke forskjellige motorsykler. Touring modeller, sport sykler, helikoptre, skitt sykler og til og med motoriserte scootere og mopeder alle bruker vanligvis en motor med en firetakts. Den totale effekten av motoren er oftere bestemmes av dens forskyvning (tiltak i kubikkcentimeter eller cubic inches) og dens tuning snarere enn hvorvidt den bruker en firetakts.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/106101.html

Previous:
Next:

motorsykler