Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> båter >> Content

Forebyggende vedlikehold for det tidvis brukt Påhengsmotor

Når riktig omsorg for, kan påhengsmotorer vare i mange år. En tur til sjøen vil bevise at til deg: Bare ta en titt på mange av båtene der, og du vil se påhengsmotorer som har blitt slå dem i flere tiår. Nøkkelen til et langt liv for påhengsmotorer som brukes bare av og til er off-season, forebyggende vedlikehold. Hva constitues sporadisk bruk?

En utenbordsmotor som brukes bare to eller tre ganger i løpet av sommeren ville passe definisjonen av en tidvis brukt påhengsmotor. Med dagens bensin formuleringer, ville en motor som bare brukes en gang i måneden trenger spesiell omsorg.
Riktig vedlikehold for sjeldent brukte Påhengsmotorer

Den største bekymringen med en utenbordsmotor motor som er brukt en gang i måneden eller sjeldnere er av nedbrytningsaktiviteten av bensin tilstede i motoren. Den nåværende formuleringer av bensin er utformet for å redusere utslippene. Tilsetningsstoffer til bensin hjelpemiddel i dette målet, den trade-off er at bensin ikke lagrer godt, og begynner oksiderende i en kort periode - så tidlig som en måned. Bensin som overstiger denne fristen produserer mindre strøm og begynner å bli etsende for motorkomponenter som kommer i kontakt med den.

Den beste måten å unngå problemer med bensin er å legge et drivstoff stabilisator, for eksempel Stabil eller PRI . Disse produktene forsinke oksidasjon, øker lagring tidsperiode og hemme nedbrytningen prosessen.

Motors som ser sjelden bruk kan også oppleve problemer med oljetetninger som er tørket ut ut eller lekker. Etter bruk av motor, ta av propellen og se etter tegn på olje lekker fra akseltetning. Skift tetningen hvis eventuelle lekkasjer er notert. Skifte olje minst en gang per sesong, vanligvis bare før lagring motoren for vinteren. Dette vil fjerne noe vann som kan ha gjort sin vei inn i lavere olje-enhet, og vil eliminere muligheten for skader som kan resultere fra tilstedeværelsen av vann som fryser inne i en lavere olje-enhet.

Beskytte motoren fra elementene når det ikke er i bruk. UV-stråler fra sollys kan raskt brytes gummi og plast deler som er utsatt for sol. Tildekking av motor med en UV-bestandig cover eller lagring av motoren inni er den beste beskyttelsen for det.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/boats/103471.html

Previous:
Next:

båter