Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> båter >> Content

Forskjellen mellom en Great Circle Route & a Rhumb Line

Plotte et kurs i de tidlige dagene av seiling og luftfart kreves dyktige navigatører som var opplært i bruk av diagrammer, kompass, astronomiske instrumenter og geometri. Store sirkler og rhumb linjer er to metoder for plotting navigasjonsutstyr ruter utviklet av disse tidlige navigatører --- og fortsatt brukes i dag --- å komme fra punkt A til punkt B på en sfærisk planeten jorden. Identifikasjon

geometri, er en "storsirkel" den sirkulære kurve på overflaten av en kule definert ved skjæringspunktet mellom et plan som passerer gjennom sentrum av sfæren. En stor sirkel definerer hele omkretsen av kulen. I navigasjon, er en "stor sirkel rute" en sti forbinder to punkter på jordens kloden som bestemmes av en stor sirkel bue. A "rhumb line" er sann-directional navigasjonsutstyr rute forbinder to punkter på jordens kloden som bestemmes av en bestemt kompassretning. (Referanse 1)
Funksjon

En stor sirkel rute definerer den korteste avstanden mellom to punkter på jordoverflaten. En stor sirkel rute og en rhumb linjen rute tilsvarer bare når både start og mål punktene ligger på ekvator eller ligge på samme meridian (linje med breddegrad). En rhumb linje ruten går gjennom en større avstand enn en stor sirkel rute bortsett fra i de spesielle omstendigheter da de to rutene er likeverdige. (Se referanse 1)
Betydning

Navigering i en stor sirkel rute krever gjentatt og nøyaktig beregning av langsgående posisjon --- vanskelig i de tidlige dagene av navigasjon på grunn av mangel på pålitelige instrumenter. Reiser en stor sirkel rute krever også kontinuerlige justeringer kompassretning. En rhumb linjen rute er lettere å plotte og navigere fordi det opprettholder en konstant peiling sammen et sett kompass retning, krysser alle forbønn meridianer på samme vinkel. I praksis vil tidlig navigatører plotte en stor sirkel rute som en segmentert sekvens av rhumb linje ruter, noe som gjør det nødvendig kompassretning justering med hvert segment. (Referanse 1)
Egenskaper

Rhumb linjer vises som en rett linje på grunnleggende Mercator-projeksjon kart, en vanlig type kart. Meridianer og paralleller (linjer med breddegrad inkludert ekvator) som vises på kart som rette linjer er spesialtilfeller av rhumb linjer. Storsirkler vises som buede linjer på Mercator kart --- med unntak av de spesielle tilfeller av ekvator og meridianene --- men som rette linjer på spesielle navigasjonskart kjent som "Gnomonic" maps. (Se Referanse 2)
Famous Ties

flyveren Charles Lindbergh fulgte en stor sirkel rute på hans berømte solo flytur fra New York til Paris i 1927. (Se referanse 3)
Fun Fact

geometriske begrep for en stor sirkel er "orthodrome." Den geometriske begrep for en rhumb linjen er "loxodrome."

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/boats/103459.html

Previous:
Next:

båter