Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> Tune Ups >> Content

Slik kontrollerer du Timing på en 4-takts motor

Kontroll av tenningen timing er en viktig del av vurderingen av tilstand og melodi av en motor. Hvis du har en service manual for motoren i spørsmålet, er det en enkel sak å følge prosedyren som er oppført i håndboken. Det er imidlertid ikke vanskelig å kontrollere tidspunktet for et eventuelt fire takts motor, selv om du mangler en service manual. Alt du trenger er tilgang til en tennplugg og den ene enden av veivakselen for å finne timingen forhånd på tomgang. Du trenger
Timing lys
Merking tape eller maling
service manual (valgfritt)
Vacuum linjen plugger
Tennpluggnøkkel
Wrench å passe sveiv bolt
Degree hjulet
Vis flere instruksjoner
1 På denne motoren, kan distributøren sees rett foran luften renere, og vakuum forhånd enheten er på høyre side, med en slange som kommer ut .

Finn fordeler eller magnet. Dette er den delen som alle Plug ledningene konvergerer på. Sjekk det for et vakuum forhånd /Retard kan, er som en runde kan med et vakuum linje plugget i. Hvis det er en, koble vakuum linje og koble den med et vakuum linje plugg.
2

Bestemme hvilken sylinder er nummer en, hvis det er flere sylindere. I de fleste biler, hvis du står overfor enden av motoren bort fra girkasse, er sylinderen nærmest deg nummer én hvis det er inline eller sylinderen nærmest høyre hånd hvis det er en V eller motsetning motor. Hvis du ikke kan bestemme hvilken sylinder er nummer én, bare velge den sylinder som er enklest å komme og jobbe på og tiden fra den.
3 Spark plug i hodet av en luftkjølt motor.

Finn øvre dødpunkt i kompresjonstakten, for nummer én sylinder eller sylinderen skal du tid fra. For å gjøre dette, ta ut tennpluggen og wire fra at sylinderen, plassere en finger over hullet tennpluggen kom fra, og slå av motoren med en skiftenøkkel på sveiven bolten til du føler press på fingeren. Deretter fjerner fingeren og dytte en blyant eller lignende gjenstand inn i hullet til den berører toppen av stempelet, og rock sveiv frem og tilbake for å finne stempelet høyeste punkt. At sylinderen er nå ved øvre dødpunkt. Skift ut tennpluggen og wire.
4 Sveiven trinse, plugg ledninger og distributør er lett å finne på denne motoren.

Finn de midlertidige fastmerker, hvis det er noen. Se på veivakselen skivene på forsiden av motoren; referansemerkene vil mest sannsynlig være på den trinse og på motorblokken nærheten. Hvis du korrekt valgte nummer én sylinder, vil disse merkene bli justert, noe som gjør dem lettere å finne. Sette lys maling eller tape på disse merkene for å gjøre dem skiller seg ut. Hvis du ikke finner noen merker, bare finne en bolt hodet eller andre referansepunkt på blokken nær skivene, eller lage din egen mark på blokken. Deretter lage en tilsvarende preg på skivene, ved hjelp av maling eller tape
5

Koble timing lys som følger:. Klem induktiv pickup på tennpluggen ledningen som går til nummer én sylinder eller sylinder som du valgte, deretter klippet den røde kabelen til den positive batteripolen, og den sorte ledningen til minuspolen.
6

Start motoren og la den varmes opp til driftstemperatur. Med motoren på tomgang, peker timing lys i sveiv skivene. Lyset blinker hver gang sylinder branner, noe som gjør skivene ser ut til å stå stille. Noter hvor merket på skivene er i forhold til merket på motorblokken. Slå av motoren og plassere et andre merke på skivene, tilsvarende der varemerket på motorblokken var. Start motoren og sjekk igjen for å sørge for at de andre trinse mark på linje med merket på motorblokken.
7

Slå av motoren, koble timing lys, og sette graden hjulet på sveiven trinse, med null ved det øvre dødpunkt mark. Posisjonen til andre sveiv skivene merket svarer til det antall grader før eller (sjelden) etter øvre dødpunkt motoren skyte på.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tune-ups/102407.html

Previous:
Next:

Tune Ups