Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> Tune Ups >> Content

Hvordan velge Best Gear Ratio for Drag Racing

The girutveksling i noen drevsammenstilling refererer til forholdet mellom tennene mellom to tilkoblede tannhjul. Et tannhjul på 5:1 kan forstås som fem tenner på den frittløpende styresystemet, eller utstyret til hvilken effekt som overføres, for hver og en tann på pinjong, som er direkte forbundet med og drevet av motoren. I dragracing, kan det virke som en høyere girutveksling vil automatisk gjøre bilen raskere, men andre variabler spiller en stor rolle i å bestemme hvilken girutveksling er best for din drag racing bil. Du trenger:
Hydraulisk jekk (om nødvendig)
Målebånd (om nødvendig)
bilens brukerhåndbok
Vis flere instruksjoner
en

Mål total diameter på dekkene på din drag racing kjøretøy, ved hjelp av et målebånd. Du trenger å løfte bilen med en hydraulisk jekk for å avlaste presset på dekket ditt. Med trykket lettet, ta målebånd og måle diameteren på dekket ditt fra toppen av en tråd til bunnen av den andre. Sørg for at målebåndet reiser gjennom nøyaktig midt på hjulkapsel; målingene må være nøyaktig til 1/8 av en tomme for beregningene skal gjøres riktig
2

Beregn lastet radius av din. dekkene på din drag racing bil. Du kan finne den lastede radius på dekkene dine ved å dele den totale diameteren på dekkene i halvparten.
3

Beregn dekk omdreininger per kilometer for din drag racing bil. Du kan finne dekk omdreininger per mil ved å dele 1,0084 ved lastet radius av dekket.
4

Finn girutveksling som er best for din drag racing bil ved å beregne den maksimale hastigheten for bilen bruker peak RPM og dekk omdreininger per minutt. Formelen for beregning av den maksimale hastigheten er Speed ​​= (RPM x 60) /(Gear Ratio x Tire Revolutions per Mile). Din topp RPM er de omdreininger per minutt på motoren din på topp hestekrefter, denne informasjonen skal være inkludert i brukerveiledningen for kjøretøyet, eller du må kanskje kontakte bilens produsent for mer informasjon. Erstatte de kjente variabler, beregne maksimal hastighet med denne formelen bruker flere girutveksling for beregningene. Når du har funnet den maksimale hastigheten mulig, har du oppdaget den beste girutveksling for din drag racing bil.
5

Kryssreferanse den maksimale hastigheten beregnet for drag racing bil med National Hot Rod Association (nhra) fartsrekorder for å finne ut om dine beregninger er rimelige. Du vil ønske å sammenligne beregnede topphastighet til toppen fartsrekord for din drag racing bilens nhra klasse. Hvis beregnet hastighet er mye høyere eller lavere enn nhra hastighet for bilens klasse, vil du ønsker å gjøre om alt arbeidet for å sikre at det ikke var noen feil i beregningen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tune-ups/102295.html

Previous:
Next:

Tune Ups