Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> Tune Ups >> Content

Hvordan gjøre en Tune-Up på en Mitsubishi Montero

Regelmessig tune-ups av hvilken som helst bil vil ikke bare holde bilen kjører godt, kan de spare deg penger i det lange løp. Frekvensen at du gjør en tune-up på bilen avhenger av alderen på bilen og den type kjøring du gjør. For en Mitsubishi Montero, anbefaler produsentens guide en full tune-up på 60.000 miles. Det anbefales at du bruker fabrikken deler for alle reparasjoner. En full tune-up på Montero kan være ganske vanskelig og tidkrevende, ettersom den også inneholder mange trinn i vedlikehold. Du trenger
Skralle
12-tommers socket forlengelse
Spark plug socket for din bil
10 - og 12-mm stikkontakter
Sett med grunnleggende skrutrekkere
Sett med 6 tennplugger
luftfilter
Fordelerlokk
Rotor
Vis flere instruksjoner
en

Bytt ut tennpluggene. For å komme til tennpluggene, må du fjerne motordekselet samt en rekke deler. Hvis du følger den tykke svarte gummi rør som går inn i motoren din og tennplugger, vil du se hva som må fjernes. For å fjerne dem, må du fjerne et antall skruer og komponenter til fordeleren. Det er ca 20 skruer og bolter som må fjernes. Du må også fjerne EGR tube, inntak plenum, vakuum linje, jordledningen og gassvaieren. Ta kontakt med en reparasjon diagram for din nøyaktige modellen om nødvendig som det varierer i henhold til det enkelte år av kjøretøyet.

Når disse komponentene har blitt fjernet, vil du se to rader med tre svarte gummi tennplugghetter. Begynne ved enden av hver rad med tennplugg ledninger og trekke ut hver enkelt, å gripe om ledningen så nær motoren som mulig. Når du har støvlene av, bruke tennpluggnøkkel med forlengelse for å fjerne hver tennplugg. Bare skyv skiftenøkkel over hver eneste en og løsne det før det kan lett fjernes.

Bruk hendene, setter hver av de nye tennplugger på sin plass og stram. Bruk skiftenøkkel til slutt stramme hver enkelt før de er tett på plass.
2

Erstatt distributør cap og rotor. Ekstraher den andre enden av tennplugg ledninger fra spolen terminalene på fordeleren cap. Sett til side ledningene for å erstatte dem med nye ledninger. Skru ut de to skruene som holder distributør cap og fjerne det. Deretter trekker rotoren rett av, og bemerker retning rotoren peker. Installere den nye rotoren i den samme posisjon og retning. Plasser den nye distributør cap og skru på plass.
3

Skift tennplugg ledninger. Med de ulike motorkomponenter fortsatt fjernet, erstatte de gamle tennplugg ledninger med nye ledninger. Koble dem i begge ender, noe som betyr at distributøren cap og på toppen av de nye tennplugger. Kontroller at begge endene er koblet tett. Nå erstatte alle komponenten motordeler, bolter og skruer i trinn 1.
4

Bytt luftfilter. Luftfilteret i bilen bør skiftes ut hver 3000 miles i tillegg til å endre den under en tune-up. Dette vil holde skitt fra å bygge opp på bilens motordeler.

Finn filterhuset foran bilens motor. Den er koblet til en den store sorte luftinntak rør, hvor den luft utenfra kommer inn i kjøretøyet. Fjern filterhuset retainer klipp. Bare fjerne det gamle filteret og erstatte det med et nytt filter.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tune-ups/102283.html

Previous:
Next:

Tune Ups