Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Forskjellen mellom Tire Balance & Alignment

Justering og balanse er både viktig for å få mest og sikreste slites ut av dekkene. Samkjøre og balansere bør gjøres når du får nye dekk, og når du legger merke til bilen vibrerer eller trekke en eller annen retning. Årsaker

Broken belter i dekket, gjørme i felger, kan dekkene ikke blir balansert når de ble montert eller bilen være ute av stilling forårsake et dekk til å være ute av balanse. En bil kommer ut av stilling ved bumping i fortauskanter eller gå gjennom jettegryter eller når visse deler som styrer styring og fjæring oppbrukt.
Visuelle ledetråder

Et dekk som ikke er i likevekt kan ha en s-jakt klump kjører gjennom midten av det eller har gjørme i felgene. Det kan også være ujevnt slitt. En bil som er ute av stilling kan ha ujevn slitasje på alle fire hjul, være mer slitt på den ene eller den andre, eller slites ut dekkene raskere enn normalt.

Indikatorer Mens Driving

Når dekkene er ubalansert bilen vibrerer, noe som er spesielt merkbart ved normal kjøring hastigheter. Når en bil er ut av stilling det vanligvis trekker en eller annen retning.
Reparasjon

Både dekk balansering og samkjøre må gjøres av en fagperson med spesialverktøy.

Konsekvens
p Hvis du ikke får dekkene balansert, er det største problemet ujevn slitasje på dem og en ubehagelig tur. Ikke fikse justering når det er nødvendig kan være en indikator på utslitte deler, og kan resultere i utslitte deler som kan ende opp i en farlig situasjon, for eksempel hjulene faller av.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/101306.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold