Hva er funksjoner av tannremmer?

Uavhengig av motortype i et kjøretøy, bringer en timing rembrudd en motor til en stopp hver gang. Når dette skjer, er det ikke mulig å starte bilen, og det vil da kreve et slep. Denne viktige delen trenger ikke å mislykkes, men dødsfallet til mange høy kjørelengde biler er ofte på grunn av nettopp dette. Mange sjåfører er ikke kjent med detaljene eller viktigheten av dette motordeler før det er for sent. Hva er tannremmer?

Registerreim er en liten, men viktig motor del som kan holde en motor kjører riktig og bedre drivstofføkonomi. Selv om ikke alle motorer har belter, de er de mest vanlige i løpet kamkjeder eller timing tannhjul. Beltet går rundt en serie av tannhjul på forsiden av motoren for å hjelpe til med å "timing" av åpningen og lukkingen av brensel-ventiler. Laget av det samme materialet som de fleste andre motoren belter, de er ikke de mest holdbare delen og vil slites ut etter hvert. Timing belter er vanligvis brukes i mindre motorer, men bare sjelden i større funn.
Historie

Timing belter er relativt nye tilskuddene til moderne bil, blir bare sporadisk benyttet så tidlig som i 1945. Den første praktiske massemarkedet bruk var i 1962 da en Registerreim ble vellykket innlemmet i den tyske bygget Glas 1004. Dette ble fulgt i 1966 av det årets Pontiac Tempest bil og snart ble malen for fremtidig bruk i alle kommersielle kjøretøyer til følge.
Funksjon

funksjon av en tannrem er å slå av kamakslene på nøyaktig halvparten av hastigheten av veivakselen. Kamaksel styrer åpning og lukking av innsug og eksos ventiler med opp-og-ned bevegelse av stemplene i sylindrene. Ventilene må åpnes og lukkes ved riktig hastighet, slik at timingen belte må være kalibrert riktig for å bevege ventilene i tid med den korrekte bevegelse av stemplene. Kamaksel og veivaksel gir begge har en timing merke på dem som må justert riktig før du setter timing belte på drevtennene eller motoren vil ikke kjøre.
Replacement
p Det er viktig å endre timing belte med anbefalte intervaller. Hvis du er usikker på når du skal skifte den, kan bilens brukerhåndboken, produsent eller forhandler tilbyr denne informasjonen. Dette vil variere fra hver 60.000 til 105.000 miles. Det er best, men ikke la et belte gå mer enn 80.000 miles, selv om beltet er rangert mye høyere.
Konklusjon

Mangelen på en timing belte gjør noen utstyrte maskinen noe mer enn en stasjonær hunk av metall. Riktig forståelse, installasjon og vedlikehold av denne viktige delen vil holde en motor kjører perfekt for år.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/124698.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil