Riktig dekktrykk for Cars

Fremskritt innen dekk-teknologi har produsert dekk som varer lenger, utfører bedre, og er i stand til å håndtere et større spekter av miljøer, og bidrar til økt drivstofføkonomi og den generelle veien pågående ytelsen av kjøretøyet. Men som den eneste delen av bilen som kontakter veien, vil sikre at lufttrykket i dekkene, eller mengden av inflasjon i dekket, er satt ordentlig bidra til å forhindre ulykker og andre problemer i fremtiden. Hva er Tire Pressure?

Dekktrykk er et mål på inflasjonen innenfor et dekk og er oftest målt i pounds per kvadrattomme, eller PSI. Dekk krever en bestemt mengde intern luft volum til å drive effektivt, og gir holdbarhet, trekkraft, og ytelse som kreves av bilen den er designet for å passe på. Bilprodusenter bestemme dekktrykket kreves for et gitt kjøretøy ved å evaluere bilens vekt, formålet og de fysiske dimensjonene på dekk, justert for ekstra belastning, slik som passasjerer, etter behov.
Finne Riktig dekktrykk

Alle biler produsert siden 1968 er pålagt å liste opp de opprinnelige spesifikasjon dekkdimensjoner og kalde inflasjonspress for alle dekk som brukes på bilen. Denne informasjonen ligger i kjøretøyets eiere manuell, samt plakater plassert på selve kjøretøyet. Denne plakaten er normalt på sjåføren side dør eller dørstolpen. Alternativt kan produsenten plassere denne plakaten i hanskerommet, drivstoff filler dør, eller motorrommet.

Fordeler med riktig lufttrykk

Opprettholde et riktig dekk trykk kan tjene flere fordeler. Først, er dekket seg bedre stabilisert mot sideveggen flexing som slitebanen forbinder med veien, hindre tap av veigrep og tidlig dekk svikt. Varmeoppbygning og rullemotstand er også redusert, bidrar sistnevnte som til økt drivstoffeffektivitet som bilen stammer mindre mot sine egne hjul.
Setting din Tire Pressure

Det anbefales å kontrollere og justere dekktrykket på morgenen, før du drar. Still lufttrykket i dekkene mens dekkene er fortsatt kaldt, bruker produsentene anbefalte dekktrykket finnes i din eiere manuell eller på bilens plakaten. Justeringer bør gjøres på dette tidspunktet, avhengig kjøreforholdene eller varigheten av turen. Hvis du parkere bilen i en lukket garasje om vinteren, for eksempel, bør du pumpe dekkene dine en ekstra 1 psi for hver 10 graders forskjell i utendørs /innendørs temperaturer. I tillegg bør lange turer med vedvarende hastigheter over 45mph har en 6 psi økning over anbefalt hastighet.
Ulemper av Feil Inflasjon

Dekk kan lide fryktelig hvis det blir feil oppblåst. Over-inflasjon påkjenninger sideveggene og strukturen av dekket, noe som fører til muligheten for utblåsning er oppstått som indre varme som bygger seg opp, slik at luften i å ekspandere. Over-inflasjon vil overstyre dekkene evne til å oppta veiens ujevnheter, overføring av hver bump direkte til det indre av kjøretøyet. Under-inflasjon, på den andre siden, forhindrer at dekket fra å opprettholde sin form, og svekker dets indre struktur, og genererer en økning i rullemotstanden. Slitebanen liv er også redusert så mye som 25 percent.of en personbil dekkets anbefalt lufttrykk.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/124889.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil