Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> auto Detailing >> Content

Hvordan skal jeg rengjøre plast Lens på forsiden av bilen min?

Plast objektiver som dekker auto frontlykter kom på moten på high-end biler over 20 år siden. Trenden spredte seg, og nå har de fleste lykter er bak en plast linse. Fordeler inkluderer beskytter lyset seg fra veien rusk, og tillater flere designmuligheter. Den store ulempen er at plasten er underlagt clouding opp og gulning. Årsak

Årsaken til clouding er ultrafiolett lys (UVL), de samme høye energi lysbølger ansvarlig for garving av huden i solen. Effekten av UVL på plast avhenger i stor grad av hvilken type plast. Selv de mest motstandsdyktige plast er utsatt for en viss grad av skade på grunn av liten produksjons-relaterte urenheter. I tillegg til synlige skydekke og fargeendring over tid ubehandlet UVL skader kan resultere i strukturelle endringer som svekker plast.

UVL effektene er vanligvis overfladisk og solskadet linsen kan bli gjenopprettet til nesten ny utseende. Prosessen innebærer å polere bort de misfargede øverste få millimeter av plast. Du kan også bruke et beskyttende belegg som fungerer som solbrenthet beskyttelse for plast.
Hvorfor rengjøre linsen?

Den viktigste grunnen til å rengjøre og lakkering misfarget frontlys dekker er sikkerhet. Avhengig av hvor grumset dekselet er, kan dens effekt på nattsynet variere fra knapt merkbart til direkte farlig. En sekundær betraktning er effekten på bilens utseende.
Prosessen

Gjenopprette en solskadet frontlys dekke er en tre-trinns prosess. Det er svært viktig at du starter med en grundig rengjøring av plast. Dette fjerner vei skitt og, enda viktigere, grus som kan skade linsen.

Det andre trinnet innebærer polering plast slik at den tåkete lag, sammen med mindre riper og hakk, blir fjernet. Før du starter, masker områdene rundt objektivet for å unngå å skade omkringliggende maling eller krom. Har tenkt å bruke litt tid og krefter, spesielt hvis du gjør jobben uten strøm poleringsmaskin.

Fullfør jobben ved å fjerne overflødig polish og bruke en finish som blokkerer UVL så mye som mulig uten altfor påvirker åpenhet. Dette vil redusere UVL skade og holde bilens objektiver ser bra ut i lang tid.
Her finner du materialer

Popular kits tilbys av 3M, Diamondite, Meguiars, Permatex, Turtle Wax og andre. De er tilgjengelige på auto forsyne butikkene og på nettet. Dyrere kits inkluderer backing pads for bruk med en drill eller poleringsmaskin, samt spesialiserte kjemikalier for målgang trinn. Andre er mer grunnleggende.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/auto-detailing/121152.html

Previous:
Next:

auto Detailing