Norge bil >> Biler >> Car Insurance >> Bilforsikring Krav >> Content

Hva skjer når et forsikringsselskap Totals bilen din?

Hvis du er i et kjøretøy ulykke som involverer omfattende skade på bilen din, kan forsikringsselskapet erklære bilen som et totaltap. I de fleste tilfeller betyr dette at bilen ikke repareres, og du blir nødt til å skaffe en erstatning kjøretøy. I noen situasjoner kan imidlertid en totalt kjøretøyet bli reparert og satt tilbake på veien etter en ny eier eller deg. Fordeler

Når forsikringsselskapet erklærer bilen totalt tap, vil det kompensere deg, basert på vilkårene i kollisjon dekning funksjonen av din forsikring og ta besittelse av kjøretøyet. Du vil motta et krav sjekk på beløpet av tapet. Hvis kjøretøyet er finansiert, vil lien innehaveren kompenseres først, og du vil motta resterende beløpet.
Potential

Forsikringsselskapet kan ha flere alternativer til hva det gjør med bilen. Det kan selge bilen til en søppelplass eller selge salvageable deler i et forsøk på å gjenvinne noe av sitt tap. Selskapet kan også reparere bilen hvis mulig og selge den på en auksjon som en restverdi eller rekonstruerte kjøretøy.

Hensyn
p Hvis kjøretøyet er erklært en totaltap, kan du være i stand til å kjøpe den tilbake fra selskapet dersom selskapet og staten loven tillater. Selskapet vil trekke et beløp den tror den ville få ved å selge det som berging fra den gjenværende verdien. Hvis du velger å forfølge dette alternativet, kan staten kreve at du får en spesiell restverdi tittel. Forsikringsselskapene har ulike regler med hensyn til om de vil sikre en restverdi kjøretøy og hvor mye dekning de vil tilby.
Method

De fleste forsikringsselskaper vil bruke en faktisk pengeverdi metoden å fastslå verdien av kjøretøyet. Faktisk pengeverdi tar hensyn til markedsverdien av kjøretøy basert på sin alder og modell og kan finnes ved hjelp av en ressurs som KellyBlueBook.com. Forsikringsselskapet vurderer også noen forutgående skade eller slitasje ved fastsettelse av verdien. Mengden av egenandelen, som er beløpet du betaler før dekningen trer i kraft, er også trukket fra det totale kravet beløpet
Warning
p Det er mulig at mengden av kravet Betalingen du får kanskje ikke nok til å betale en gjenstående lånesaldo. En situasjon som kalles å være "opp ned" i lån oppstår når du skylder mer enn bilen er verdt. Et produkt som kalles gap forsikring kan kjøpes når du kjøper bilen for å beskytte deg i denne situasjonen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-insurance/auto-insurance-claims/94093.html

Previous:
Next:

Bilforsikring Krav