Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

1969 Ford Mustang Boss 429 Motor Fakta

Kanskje ingen klassisk bil er mer elsket og verdsatt enn 1960 Mustangs, og av disse er 1969 429 Boss fastback en av de mest ønsket. Bilen nødvendig Ford å gjøre omfattende arbeid å endre fronten av Mustang så super-sized 429 motor ville passe. De fleste muskel bil-entusiaster mener resultatet var verdt innsatsen, though. Historie

The Boss 429 var et prosjekt for å forbedre Fords racing team. På den tiden som kreves NASCAR at 500 enheter av en bestemt motor utforming skulle være kvalifisert for for at motoren skal brukes i racing. Men i stedet for å sette motorene i den sivile versjonen av Torinos som ble brukt i racing, valgte Ford å installere dem i den omskapte 1969 Mustang fastback.
Mekaniske funksjoner
< p> The Boss 429 var en alvorlig motor. Det inneholdt en smidd stål veivaksel, fire-bolt strømnettet, og forskjøvet ventil, store port aluminium oppsikt med brennkammer som var halvmåneformet. Forgasseren var det imponerende 735-cfm Holley fire fat med ram-air, og motoren hadde hodetypen eksos manifolder og en aluminium high-riser. Verken automatgir heller ikke air condition var valg i denne dedikerte muskel bil

Produksjon Numbers

Dessverre gikk det Ford-fabrikken racing program ved veien like etter innføringen av Boss 429 Mustang og så bare 1356 Boss 429 Mustangs og to Cougars med den samme motoren ble bygget i 1969 og 1970, noe som gjør disse sjeldne og collectible biler.
Side Note

The Boss 429 Mustang ble dyreste ikke-Shelby Mustang både å bygge og ved videresalg. En del av kostnadene skyldes den omfattende bearbeidelse av den fremre enden og fjæring til å passe til 429. Overraskende, ga dette bredere sporvidde foran forbedret geometri og da utstyrt med større dekk, the Boss 429 flotte kjøreegenskaper, et område som vanligvis led da forsterke muskelbiler.
Negative

The Boss 429 er designet for super speedway og så høyt turtall var nødvendig i stedet for umiddelbar akselerasjon fra stillestående stopp. I tillegg ble den første batch av disse kjøretøyene utstyres med feilaktige ventilfjærer og sluttet vikling på en 4500 opm i stedet for den korrekte 6000 rpm. Resultatet var at denne bilen, selv når flikket på og utstyrt med ettermarkedet drag racing utstyr, aldri kunne konkurrere i kvart mile går.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/classic-cars/90405.html

Previous:
Next:

Classic Cars