Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Første Mustang solgt til publikum

The 1964 Ford Mustang lanserte pony car revolusjon . Ford Motor Co General Manager Lee Iacocca unnfanget ideen for en lett, sporty , billig mellomstore bil for yngre bileiere . Etter på suksessen til Thunderbird , var Mustang en sportsbil for massen forbruker . The First Mustang

Den første produksjonen Mustang kom av samlebåndet av Fords Rouge fabrikken i Dearborn , Michigan , 9. mars 1964. Det konvertible inneholdt en 260 -kubikk -tommers, 164 - hestekrefter V - 8 motor med en to -barrel forgasseren. Den hadde en Cruise -O- Matic overføring og en Wimbledon hvit maling jobb . Serienummeret plate nummer var 5F08F1001 .
Showroom Skjerm

første Mustang selges til allmennheten ble sendt av Ford på en bilforhandler tur til å tiltrekke showroom trafikk og publisitet. Bilen var ikke ment for salg , som Ford ønsket å sette den på utstilling i Henry Ford Museum i Dearborn. The Mustang endte opp i en Ford forhandler showroom i Newfoundland , Canada.
First Mustang Sale

første Mustang ble tilfeldigvis solgt til en kanadisk pilot , kaptein Stanley Tucker . Selgeren tydeligvis ikke visste bilen var for showet bare . Ford forsøkte å kjøpe bilen tilbake , men Tucker nektet å selge den. Han senere byttet det tilbake for en 1967 Mustang med ID-nummer 1000001 .

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/classic-cars/90803.html

Previous:
Next:

Classic Cars