Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

1972 Mercury Marquis Spesifikasjoner

The 1972 Mercury Marquis var en full størrelse premium sedan, coupe og stasjonsvogn linje fra Ford Motor Companys mid-luksus Mercury divisjon. Å gjøre sin debut i 1969, denne linjen også omtalt konvertible og høy ytelse Mercury Marauder trimmer, men disse ble droppet for 1972 årsmodell, som også markerte det siste året for andre generasjon Marquis bil. 1972 Mercury Marquis var over 18 meter lang, og selv om det delte mange deler med andre Ford-biler, styling var mye nærmere som en moderne Lincoln. Motorer

Marquis kunder hadde valget mellom tre motor alternativer avhengig av trim nivå eller valgfrie motor oppgraderinger. Basen Motoren var en 400-kubikk-tommers V8 med en to-barrel forgasseren. Denne ble funnet på standard Marquis biler og vogner. Deluxe og Brougham trimmer var utstyrt med en standard 429-kubikk-tommers V8 med en fire-barrel forgasseren. En enda kraftigere 460-kubikk tommer motor, også pakking en fire-barrel forgasseren, var kun tilgjengelig på biler utstyrt med air condition.
Drivverk og chassis

Som alle sine Mercury fettere, brukte 1972 Marquis en front motor, bakhjulsdrift konfigurasjon. En standard tre-trinns Selectshift automatgir overført all denne kraften til hjulene. Ingen manuell girkasse var tilgjengelig, i tråd med Mercury image for jevn-driving store biler. "Bare gamle biler" magazine beskrevet bilens kompatibel suspensjon som følger: "Hvis du fulgte en nedover motorveien, vil det synes å flyte over humper i veien som om de ikke engang eksisterer." Sikkerhetsfunksjoner inkludert en dobbel hydraulisk bremsesystem med et varsellys.

Karosserivarianter og Eksteriør

The Marquis var tilgjengelig i standard, Deluxe og Brougham trimmer, hver i sin tur legger en høyere grad av luksus. Som for stasjonsvognen, var trimme nivåer markien og Marquis Colony Park, sistnevnte er den mer luksuriøse. Mål for sedan og coupe var gigantisk på 224,8 inches lang og ridende på en 124-tommers akselavstand. Vognen var faktisk litt mindre på 220,5 inches lang, med en 121-tommers akselavstand og dele en plattform med moderne Ford-merkede vogner. Inne var plass til seks personer, fem med de valgfrie foran bøtter seter. Vognen trimmer plass til opptil 10 personer når konfigurert med fronten benk og to lateral-vendte tredje rad sittebenker. Blant alternativene som finnes cruise control, et klimaanlegg med automatisk klimakontroll og en AM /FM stereo sound system.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/classic-cars/90804.html

Previous:
Next:

Classic Cars