Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

The History of Packard Cars

Den amerikanske bilindustrien har en lang, rik og dynamisk historie. Blant navnene fra fortiden er Packard Motor Car Company. Deres slagord, "spør mannen Hvem eier One," ble synonymt med bil luksus. Til tross for en rekke nyvinninger i bil og motor design gjennom flere tiår, markedskreftene til slutt føre til at bortfallet av en av de mer cutting-edge selskaper i bransjens historie. The Beginning

I 1898 kjøpte James Ward Packard en Winton bil. Til tross Wintons som har et rykte for kvalitet, ble Packard misfornøyd med bilen og mente han kunne bygge en bedre en. Så i 1899 han og hans bror, William, begynte å bygge biler på en butikk i Warren, Ohio, og kalte den Ohio Automobile Company. Fire år senere, flyttet selskapet til Detroit og skiftet navn til Packard Motor Car Company.
Engine Design

James Ward Packard var av yrke en mekanisk ingeniør og bygde sin første bil som en ensylindret buggy-type kjøretøy. Men før lang, ble selskapet utvikler større motorer og mer avanserte karosserivarianter. En av de første nyvinningene var Inline Åtte motor, den største av dem hadde en 359 kubikk-tommers fortrengning. Packard var også det første selskapet til å produsere en 12-sylindret motor, en nyskapning som skulle til slutt bli en bransjestandard.
Resultatutvikling

Selskapet setter sin biler til testen i et antall av langrenns-løyper. Kanskje den mest kjente av disse bilene var Grey Wolf. Bygget tidlig på 1900-tallet som en racing bil, hadde Grey Wolf en firesylindret motor og veide bare £ 1300. I 1904 satt bilen to land fartsrekorder og ble nummer fire i årets Vanderbilt Cup race. I 1919 Packard igjen satte en fartsrekord på land, denne gangen skyve en 12-sylindret motor til hastigheter på 149 mph.
End

Packard blomstret i posten -verdenskrig æra ved å bygge dyre luksusbiler som konkurrerte med General Motors 'nye Cadillac merkevare. Under andre verdenskrig, Packard, som mange industribedrifter, slått til militær produksjon, bygge flymotorer. Men etter krigen, hadde selskapet en vanskelig tid å finne nok råvarer til å gå tilbake til å bygge forbrukernes biler. Packard bidro bekjempe kollaps midlertidig ved å bygge mindre biler for å appellere til middelklassen kjøperne. Men med salget slippe av 1950-tallet, ble selskapet tvunget til å fusjonere med Studebaker. Ved slutten av tiåret, ville selskapet slippe Packard navn.
Forsøkte Resurrection

I 1995 kjøpte Roy og Barbara Gullickson rettighetene til Packard navn og forsøkt å gjenopplive selskapet ved å designe en 12-sylindret, 525-kubikk-tommers motor. Prosjektet aldri fått trekkraft, og Mr. Gullickson forsøkt å selge sin eierandel i selskapet for 1,5 millioner kroner.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/classic-cars/90338.html

Previous:
Next:

Classic Cars