Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

History of the Bentley Flying Spur

The Bentley Continental Flying Spur er en fire-dørs sedan produsert 1957-1966 og igjen fra 2005. På 1950-tallet ble Bentley eid av Rolls-Royce, og som en konsekvens sine biler ble i hovedsak re-badged Rolls-Royces med lite personlighet av sine egne. Når Volkswagen-konsernet kjøpte Bentley i 1998, fokuserte den på retur luksusbil til de opprinnelige uavhengige høy ytelse røtter. The Flying Spur er en del av det pågående arbeidet. Original Version

første Continental Flying Spur var basert på Rolls-Royce Silver Cloud II. Den ble drevet av en aluminium 6,2-liters V-8 med sine karosserier kreditert til kroppen utbyggere HJ Mulliner & Co og James Young Ltd The Flying Spur, en del av S2-serien, var i utgangspunktet strekningen versjonen av de to-dørs Continental coupe og var mekanisk identiske. Mulliner imidlertid utviklet de fire-dørs versjon med en lavere profil, gir det en lengre titt.
Mulliner & Co

Rolls-Royce og Bentley, som mange luksuriøse bilmerker av æra, outsourcet body design og produksjon. Mulliner & Co tok på de fleste av de fire-dørs body styling som til slutt førte til Continental Flying Spur. Den coachbuilder ble grunnlagt av Henry Mulliner i 1900. Selskapet rettet mot adelen i Mayfair, London, og telles Rolls-Royce som en av sine første kunder. Ved 1930-tallet, var det meste av Mulliner arbeid for Rolls-Royce og Bentley.
James Young Debatt

Rolls-Royce Entusiaster 'Club insisterer på at bare Mulliner produsert Silver Spur organer, men mange Bentley historikere sier at James Young Ltd produserte 19 Flying Spur organer som "James Young Flying Spur." Den coachbuilder tok sin første bil styling oppdrag i 1908. Det begynte å designe organer for Bentley i 1921. Kanskje legge troverdighet til Rolls-Royce Club påstand, den "James Young Flying Spur" modellene er nesten identiske med Mulliner versjoner, men jevnere, en smule mer sportslig og veldreid.
S2 Produksjon

Mulliner produsert 2308 S2 Bentleys, inkludert 1863 Continental kupeer og drophead coupes. Kun 282 sedan lik ble montert for Flying Spur med et lite antall ekstra erstatning organer i tilfelle ulykker.
Ny eier

I 1998 Volkswagen-konsernet overby BMW AG om å kjøpe Rolls-Royce, den overordnede av Bentley. De to bilprodusentene splittet om kjøp lisensiering og design rettigheter og slo en avtale som Volkswagen og BMW vil i fellesskap produsere Rolls og Bentley frem til 2002. Etter 2002, BMW antatt full kontroll over Rolls og VW tok Bentley.
Revival

Forpliktet til å gjenopplive en høy ytelse luksus Marque, gjenopplivet Volkswagen Flying Spur i 2005 i et nikk til sin korte historie. På denne andre runden, kombinert VW luksus med en sporty kropp design og massiv kraft under panseret. Prosjektering bedt BBCs "Top Gear" for å beskrive det som en "veldig, veldig rask bil" med "masser av plass til fire."
Dagens Flying Spur

Den nye generasjonen Continental Flying Spur er en variant av Continental GT coupe og GTC kabriolet. Det er drevet av en 6-liters, 552-hestekrefter W12 motor og sitter på en 120,7-tommers akselavstand. Det er den raskeste firedørs i Bentley historie, treffer en toppfart på 190 mph.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/classic-cars/90337.html

Previous:
Next:

Classic Cars