Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hva er en Flathead Engine?

En flat motor refererer til en vintage type bensin motor der inntak og eksos ventiler er plassert i motorblokken rett ved siden av de tilsvarende sylindere, og faktisk åpne i en side fordypningen i topplokket til siden av sylinderen. Siden topplokket har ingen ventil betjeningsmekanisme, for eksempel i toppventil og overhead cam design, er hodet nesten en flat støpt plate med bare tappet hull for tennpluggene, og dermed flat navn. Denne motor er også referert til som en L-hode eller på siden ventil-motoren. Historie

Mens det forsvant fra bilindustrien bruk over 50 år siden på grunn av ytelse begrensninger, Flathead likevel funnet senere aksept som en mindre motor i traktorer, gressklippere og noen motorsykler på grunn av sin relative enkelhet, pålitelighet og enkel produksjon.
Famous Flatheads

mest ikoniske Flathead bilmotor noensinne produsert var Ford Flathead V-8 produsert fra 1932 gjennom 1953. Dens robusthet gjort den til en favoritt for omarbeiding for hot rods. Militære Jeeps brukte flat design for tiår for begge sine fire og seks sylindrede motorer. Harley-Davidson gjorde sin flat V-formet motorsykkel motor kjent fra 1929 gjennom 1974. Legendary Briggs og Stratton gressklipper motorer produsert i nesten 100 år kontinuerlig demonstrert påliteligheten av design.

Ytelsesbegrensninger

Mens denne motoren viste seg å være en nådeløs arbeidshest, siden ventil orientering føresette ytelse begrensninger som ble eliminert av mer avansert overhead ventil og overhead cam design. Den innkommende drivstoff luft kostnad måtte ta to 90 graders svinger som det strømmet inn i sylinderen, som gjorde eksos som den forlot. Motorens layout kompliserte modifikasjoner.
Heatbegrensning

På Ford V-8s, ventilalternativer i midten av V krevde varm eksos å strømme til eksosmanifolden utenfor V gjennom passasjene støpt i motorblokken, øker belastningen på kjølesystemet. Under vedvarende høy belastning, for eksempel lugging opp en lang bakke, var disse motorene utsatt for overoppheting.
Bo Legends

flat motor for alltid forfalsket sin vei inn i Americana med utrolige legender om hva dens eiere var i stand til å gjøre med det. Noen Ford V-8 eiere demonstrert nesten lydløs tomgang på 300 RPM, noe som er en utrolig påstand i alle motorer. I dag er det fortsatt Flathead motor klubber og foreninger vil melde denne fantastiske motoren.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/classic-cars/90336.html

Previous:
Next:

Classic Cars