Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Flathead Ford Informasjon

Flathead Ford V-8 populariserte bruken av V-8 motorer senere vedtatt av Ford Motor Company konkurrenter. For eksempel Chevrolet slutt utviklet small-block og big-block V-8s, og Chrysler ikoniske 426 Hemi tillatt Dodge å sette noen av de mest kraftfulle biler av sin tid på veien. Origins

For nesten 30 år, nesten alle masseproduserte biler ble drevet av in-line 4 -, 6 - og 8-sylindrede motorer. Henry Ford og hans sønn ble Edsel klar i midten av 1920-tallet for å erstatte den ikoniske Ford Model T med den stilige Model A, som startet produksjonen i 1927. Henry Ford hadde håpet å drive sin nye bil med en luftkjølt 8-sylindret motor radial, X-8, men kjøling og smøring problemer tvang Ford til å skrinlegge prosjektet og drive Model A med en 4-sylindret motor, i henhold til Ateupwithmotor.com.
Angi Flathead

I 1930, returnerte Ford til 8-sylindret motor, denne gangen med fokus på en V-8. På et tidspunkt fire separate team av ingeniører jobbet med V-8. Til slutt, produserte Ford ingeniører Mil Zoerlein, Carl Schmaltz og Ray Lard en V-8 med de nødvendige doble bredden av fire sylindere formet som en "V" på hver side av støpejern blokk. Flathead, så kalt fordi hodene var flat, inneholdt to vannpumper, en generator /vifte montering og et enkelt belte til å betjene dem.
Spesifikasjoner

Flathead V-8 fordrevne 221 cubic inches og hadde en 3,0626-tommers bar og 3.750-tommers hjerneslag. Den komprimering var 5.5:1 og motoren generert 65 hestekrefter. Det tjente ca 20 mpg. Den nye V-8 alternativet tilgjengelig på 1932 Fords koste en ekstra $ 50, men bilen fortsatt selges for $ 100 mindre enn low-end 4-sylindret Plymouth produsert av Chrysler.
Umiddelbar suksess

1932-1934 Ford Model B coupe, sedan, roadster, cabriolet og Phaeton, som kan alle bli utstyrt med flat V-8 motor, ble umiddelbart populære. Flathead V-8 var holdbar, kraftig og hadde en levetid som jobbet seg gjennom de rett-6 og rett-8 motorer av Fords konkurrenter. I alt nummerert den 3-års produksjon kjøre av Model B mer enn fire millioner enheter.
Ingen konkurranse

For to tiår Ford hadde villdyret V-8 motoren markedet. Det viste seg at ingen forbedringer kunne gjøres på det som ble vist i bilindustrien som en nesten perfekt motor. Når Chrysler fikk rundt for å utvikle sin egen versjon med en Hemi-motor, der hemispherical forbrenningskammer tillatt for bedre luft /drivstoff blanding for å øke kraft, gikk den amerikanske verdenskrig og sivile auto produksjonen opphørte. Chevrolet og Chrysler kunne ikke få sin V-8s inn biler før sent på 1940-tallet.
Forbedringer

Ford forbedret ytelsen til flat V-8 i 1937 av bruke aluminium hoder og øke hestekrefter til 85. En annen versjon, som fortsatt brukes støpejern hoder, så dens effekt økt til 94 hestekrefter. Fords utstyrt med disse motorene kunne treffe 70 mph. Av 1949 en 336,7-kubikk-tommers flat V-8 generert 152 hestekrefter for Lincolns og Fords store lastebiler. Flathead V-8 ble pensjonert etter 1953.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/classic-cars/90442.html

Previous:
Next:

Classic Cars