Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

History of the Ford Falcon Auto

The Ford Falcon bilen var Ford Motor Companys steg inn i kompakt bil markedet starter i 1960. Falcon var den første bilen som Ford innført som en liten, økonomisk grei tilbyr å målrette familie på jakt etter en ny bil. Det var en første salgssuksess, men sporty Mustang som fulgte tappes Falcon salg og Falcon slutt avsluttet produksjonen. Origins

"Big 3" Detroit bilprodusentene produsert store bensinslukende biler og nøt solid omsetning år etter år. Men tidlig på 1950-tallet, dukket Volkswagen Beetle som et økonomisk alternativ. På slutten av tiåret, hjalp VW smarte selvironiske Madison Avenue reklamekampanje posisjon den tyske bilprodusenten til å ta kontroll over den nye kompakt-markedet. I 1959-1960, svarte Studebaker med Lark, Chevrolet med Corvair, Plymouth med Valiant og Ford med Falcon, ifølge Westcoastfalcons.com.
The Look

The Falcon var kort etter 1960 standarder, sittende på en 109,2-tommers akselavstand og måler 181 inches lang. Bilen var en god 20 inches kortere enn den gjennomsnittlige amerikaner bil. Det var vanlig med litt krom trim eller avtaler. Det sto litt oppreist og firkantet selv om panseret og forskjermer ble avrundet litt og skrå nedover. De bakre baklyktene var rund, en 1960 underskrift av Ford. Kanskje enda viktigere var at 1960 Falcon fikk 30 mpg.
To hoder

To Ford menn var ansvarlige for den første suksessen av Falcon. Robert McNamara, som senere ble beryktet som arkitekt av Vietnam-krigen, shepherded Falcon prosjektet mens president i Ford før og etter at han ble forsvarsminister i Kennedy-administrasjonen. Lee Iacocca, far til Mustang, etterfulgt som Ford Division sjef og gjennomførte planer om å legge alternativ pakker å øke salget.
Suksess

Ford ledelse trengte et løft i moral -og salg-etter fiaskoen av Ford Edsel, som debuterte i 1958 å latterliggjøre for sin dårlig kjøring i design. Fortsatt svie fra ødeleggende dårlig salg av Edsel, Falcon reddet Fords vaklende formuer med 417 000 enheter solgt i løpet av 1960 årsmodell.
Under the Hood
p Det var ingenting revolusjonerende om Falcon. Bare sunn fornuft utførelse. Makt ble gitt av et utvalg av beskjedne 144 -, 170 - og den kanadiske versjonen 200-kubikk-tommers in-line 6-sylindrede motorer med en single-barrel forgasseren. Den 170 straight-6 generert 101 hestekrefter. Makt ble overført gjennom en tre-trinns manuell girkasse eller to-trinns Ford-O-Matic automatgirkasse. Ved midten av 1963, en spant litt 164-hestekrefter 260-ci V-8 ble tilbudt som et alternativ.
Oppturer og nedturer

Falcon ble tilbudt i en forvirrende rekke stilarter: 2-dørs coupé og hardtop, 4-dørs sedan, 2 - og 4-dørs stasjonsvogner, den sporty alternativ-laden Futura og Sprint, og Ranchero coupe verktøyet pickup. I 1964 ble en stor ansiktsløftning avduket. Falcon var mer firkantet, besatt skarpere linjer og var sporty. Det var den beste perioden av Falcon styling. Selv om Futura og Sprint forsøkt å fange opp de unge markedet, brukte Ford sin energi på Mustang for å tiltrekke seg unge kjøpere. Falcon ble overskygget og produksjonen opphørte i 1970.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/classic-cars/90446.html

Previous:
Next:

Classic Cars