Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

History of Automotive måleinstrumenter

Automotive gauges, men ofte tatt for gitt, eksisterer for å holde føreren informert om tilstanden på bilen. Tidlige målere ble drevet av den delen som de ble overvåking. For eksempel ble speedometer drevet av en hub på forhjulet. Temperaturmålere var vann termometer som ble montert på radiatoren. Stewart Warner Selskapet

Stewart Company og Warner Selskapet var tidlige pionerene i bilindustrien målere. Deres røtter går tilbake til 1905. The Stewart speedometer, som ligner en mekanisk kilometerteller, ble brukt på Ford Model T. De to selskapene til slutt slått sammen i 1912, og selskapet er nå kjent som Stewart Warner. Hundrevis av produsenter av biler, lastebiler og motorsykler ble levert med Stewart Warner målere. I 1932, forutsatt Stewart Warner Auburn med en buet glass turteller, som inneholdt halvmåne pekeren. Stewart Warner målere var måleren av valget for hot rod entusiaster i 1940.
Monroe pekere

Alle måle pekere var metall, malt forsamlinger. Monroe Produkter begynte å produsere plast pekere i 1970. Monroe Produkter pekere ble støpt i farger, noe som gjør selskapet en leder av presisjon plast deler. Monroe pekere brukes i biler, lastebiler, motorsykler og tungt utstyr.

Varsellys

Varsellamper ble brukt til å hjelpe føreren overvåke motoren fungerer sammen med målere. De ble aktivert av sensorer, akkurat som gauges.The varsellamper ville måle oljetrykk, temperatur og dynamo kostnad. Rimeligere biler fra 1960-tallet til tidlig på 1990-tallet ville bare ha et analogt speedometer og tankmåler. Ulempen med varsellys er de ikke viser motorens ytelse endres og vil lyse når det er for sent for sjåføren å unngå et sammenbrudd.
Plug-In målere

Plug-in målere var et unikt element som ble brukt i Ford CL-9000 cab over motoren semi-lastebil traktor. Måleinstrumentet var en komponent av det modulære elektriske system. Den plug-in målere og brytere bidratt til å redusere nedetid for vedlikehold. Måleren pod hadde to utstikkerne i ryggen. Utstikkerne er lik med pinnene på strømledningen, som brukes for alle husholdningsapparater.
Elektronisk instrumentpanelet

Fremskritt i 1980-årene førte til bruk av digitale instrumenter i stedet for analoge enheter. En blank skjerm står overfor sjåføren mens motoren er slått av. Når motoren har startet, vil blå eller grønne tall gi sjåføren speedometeret, drivstoff nivå, trippteller og kjølevæske temperatur readings.This funksjonen ble funnet på high-end amerikanske biler. Brosjyren for Continental henvist til elektronisk panel som en "meldingssentral". Den 1980-1983 Lincoln Mark VI, 1986-1992 Cadillac Eldorado og ulike 1986-1992 modell år buicks hadde elektronisk instrumentpaneler. 1986 Buick Riviera panel ble kalt "Graphic Control Center."

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/classic-cars/90458.html

Previous:
Next:

Classic Cars