Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Daimler Bil History

The United Kingdom-baserte Daimler Motor Company reiste en komplisert bane i sin 112-årige historie. Det var en gang den kongelige bil for alle britiske kongelige familiemedlemmer, men ble til slutt avvist i favør av Rolls-Royce. Det gikk gjennom en rekke eiere, og dens design var en gang under oppsyn av en velstående socialite som overdådige styling forstand ikke sitter godt med økonomisk sliter briter i etterkrigstiden. Flere Daimlers

Daimler Motor Company, basert i Coventry, ble grunnlagt i 1896. Dens opprinnelse er sporet tilbake til den legendariske Gottlieb Daimler, som med Wilhelm Maybach bygget i 1889 den første firehjulsdrevne bil. Daimler, derimot, solgte lisenser til flere bedrifter til å bruke Daimler navn, skaper forvirring over hva utgjorde en sann Daimler. Det tyske selskapet Daimler Motor Company løste problemet ved å navngi sine biler Mercedes-Benz og drives som Daimler-Benz AG.
BSA Eierskap

Motorsykkel produsenten BSA kjøpte Daimler i 1910. Ekteskapet fungerte på grunn av BSA sin sterling rykte som en motorsykkel og motor byggmester. Med utbruddet av første verdenskrig, produsert Daimler tank og fly motorer, lastebiler og ambulanser. Ved 1930 hadde Daimler kjøpte Lanchester Motor Company, som produserer et bredt utvalg av populære biler.
Royalty

Siden 1898, var Daimler den offisielle bilen for den kongelige familien. Det serveres alle kongelige familiemedlemmer, inkludert dronningen, gjennom 1950. Men en mislykket overføring bedt Buckingham Palace for å bytte til Rolls-Royce, forlater Daimler som hjelpemotor transport.
Lady Collins

trauste Daimler fikk et støt i 1949 da Daimler og BSA president Bernard Docker gift Lady Norah Collins, en rik enke for to milliardærer. En tidligere danselokale utøver med en slu forretningssans, tenkte Lady Collins få briter kunne forholde seg til en kongelig auto som personlig transport. Hun foreslo markedsføring av Daimler til Jaguar eiere og andre oppskalere bileiere.
Docker Daimlers

Likevel Docker Daimlers var alt annet enn subtil. 1952 Blå Clover inneholdt en to-tone pulver blå og grå coupe flekket med delikate fire-leaf kløver. Det hadde gull etterbehandling i stedet for krom. Grå-blå firfirsle hud panelt innvendig. Gull fleurs-de-lis graced sidene av 1953 Silver Flash, og 1954 Stardust hadde liten stjerner innarbeides i maling ordningen. The '54 gylne Zebra ble trukket i ekte sebra skjule.
Kongelige Displeasure

Docker Daimlers var litt mye for den kongelige familien. De var altfor prangende og i dårlig smak for briter lider gjennom mat rasjonering i 1950. Daimler ble henvist til sjelden bruk. Daimlers bildet ble ytterligere skjemmet av Lady Collins 'opptreden i en uenighet om et bryllup invitasjon fra prins Rainier og Grace Kelly som førte til henne og Docker forbud fra Monaco.
Inglorious End

BSA solgt Daimler til Jaguar i 1960. Daimler forble et datterselskap av Jaguar når Ford Motor Company kjøpte Daimler og Jaguar i 1989. I 2008 ble Daimler og Jaguar solgt til Tata Motors i India. Bare en enkelt modell, Daimler Super Eight, fortsatt i dag.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/classic-cars/90335.html

Previous:
Next:

Classic Cars