Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Retninger for hvordan du bruker Bondo på en bil

Uansett hvor du bor, kan bilen ruste. Parkeringsplass bulker og dings er et faktum av livet for alle kjøretøy. Når det gjelder tid til å reparere en rust hull eller en bulk, vil gjeninnfører utvilsomt finne seg nå for en boks med plast sparkel. Dette produktet, som ofte vil merkes med merkenavnet "Bondo", har vært et fast innslag for kroppen butikker og bakgård kroppen menn i flere tiår. Du trenger
Rusty eller bulkete bil
Permanent markør
pussekloss eller makt sander
Sandpapir
Plast sparkel
Cream herder
Plast applikatorer
Papirtallerkener eller papp
Window skjermen
Rivjern fil
Primer
Paint
Vis flere instruksjoner
en

Identifiser problemet. Finne en rust hull er enkelt, men å finne en liten bulk eller ding tar litt mer arbeid. Kjør hånden over kroppen panel og merk hvor du føler en ding. Sett et merke på kroppen panel med markør din hvor du føler ding.
2

Forbered kroppen panel. Ved hjelp av en pussekloss med 60 - til 80-sandpapir, fjerner maling fra området krever sparkel. Gjør tilfeldige pasninger på 45-graders vinkel på hverandre for å sikre en god tann for kroppen filler å følge. Sørg for å arbeide området ut et par inches fra selve rust eller bulk. Dette vil tillate deg å være i stand til å fjær filler ut.
3

Bland sparkel. Plasser en glob av sparkel (omtrent på størrelse med knyttneven din) på en papptallerken eller et stykke papp. Påfør en linje med krem ​​herder over hele kroppen filler (følg kroppen fyllstoffer retninger for riktig mengde til å bruke), og bland det inn til din filler er en konsekvent farge. Filler vil begynne å herde umiddelbart, så du må skynde med denne prosessen.
4

Påfør filler til panelet. Bruk en plastisk applikator og spre sparkel på det klargjorte område, å sørge for å anvende alle av fyllstoffet i den samme retning. Dette vil bidra til å eliminere luftbobler i herdet filler. Påfør kroppen filler i flere tynne strøk heller enn en veldig tykk pels. Dette innebærer å blande flere grupper av filler og herder og la de strøk til stivne mellom programmer. På store rust hull, kan du legge et stykke vindu skjermen innsiden av rust hull å hjelpe holde kroppen filler på plass og bygge opp en base av kroppen filler utenfor skjermen.
5

Fjern overflødig filler. Når sparkelen har satt opp, kan du bruke et rivjern fil som ligner på en ostehøvel for å fjerne overflødig sparkel fra reparasjon. Trykk forsiktig ned og arbeide filler i én retning, og pass på ikke å grave et hull med filen. Dette vil spare timer med sliping. Utfør dette trinnet før filler er fullstendig kurert. Når den er helt kurert, er det nesten umulig å rive den vekk. Når filler er kurert, bruker en 80-sandpapir for å trimme kroppen filler og blande reparasjon i det omkringliggende metall. Bruk 120-sandpapir for å fullføre sand og fjær filler inn i kroppen panelet. Kjør hånden over reparasjon og til mens sliping for å sikre du slipe overflaten nivå.
6

Paint reparasjonen. Etter sliping reparasjonen på en tilfredsstillende måte, påfør et tynt lag med primer og la den tørke. Følg primer produsentens anvisninger for påføring og bruke flere lys strøk inntil reparasjon er godt dekket. Sand primered reparasjon med en 120-grit sandpapir og maling på området etter produsentens anbefalinger for sprøyting.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/classic-cars/90390.html

Previous:
Next:

Classic Cars