Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Informasjon om 1969 Road Runner

Hvis du har hørt om 1969 Road Runner, er det mulig du kan ha blitt forvirret om sin faktiske relevans i amerikansk popkultur. Nei, det er ikke den tegneseriefigur, men det finnes koblinger til den animerte fugl. Det er ikke en ekte fugl, heller. 1969 Road Runner er en klassisk muskel bil produsert av Plymouth. Muscle Car

Når navnet "muskel bil" ble først brukt til biler, betydde det et par ting. Generelt er det henvist til en bil som kan brukes for løp. Det betydde også et kjøretøy som ble priset innen rekkevidde for den gjennomsnittlige bilen kjøperen. Av 1968 (da den første Road Runner) kom ut, muskelbiler hadde blitt dyrere. The Road Runner er designet for å være en tilbakevending til den klassiske betydningen av "muskel bil."
Cartoon Character Link

Plymouth Road Runner var med vilje knyttet til den berømte tegneseriefigur. Faktisk kjøpte Plymouth rettighetene til å bruke navnet. Bilen selskapet fikk mer enn bare det, though. Som en del av konsesjons-avtale, ble Plymouth lov til å bruke bildet av tegneseriefigur, og det dukket opp på Road Runner bil. Hornet ble også utformet for å simulere "pip pip" lyden av tegneserie fugl.

Basics

Plymouth Road Runner var ikke en ut- of-the-box ny bil. Den ble bygget på samme chassis som GTX. Det var grunnlaget for Belvedere og satellitt, også. Den virkelige konseptet bak Road Runner, nøkkelen til suksess fra et design synspunkt, var at bilen måtte være i stand til å gjøre 13s på banen og har en prislapp under $ 4000. Det oppnådd begge.
Engines

1969 Plymouth Road Runner tilbudt fire valg når det gjelder motorer. Basen versjonen var en 383 kubikk-tommers, åtte-sylinder kraftverk. Dette var den samme motor som tjente som utgangspunkt for en 1968-modell. En 426 kubikk-tommers motoren var en annen etterlevning fra '68. Det var en ny motor som tilbys for 1969, en 440 kubikk-tommers, V-8. At motoren hadde to alternativer, en fire-fat forgasser versjon og en seks-fat versjon.
Salgstall

Når Road Runner debuterte i 1968, hadde den langt overskredet salg spådommer. Mens selskapet hadde forventet å selge mindre enn 5000 enheter, kjøpte det offentlige om lag ni ganger så mange. Så, for 1969 årsmodell, var forventningene høyere. At optimismen ble belønnet. Summen av 1969 Road Runners selges-82 ,000-var nesten dobbelt så mange som hadde blitt solgt i fjor.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/classic-cars/90460.html

Previous:
Next:

Classic Cars