Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Dekkslitasje Tear >> Content

Slik konverterer Tire Size å Diameter

På metrisk størrelse dekk, er den totale diameter ikke oppført. Denne målingen har en effekt på kjøretøyet i noen tilfeller. Plassere et dekk med en større diameter på bilen din kan føre til at speedometer å lese unøyaktig, som dekket reiser videre på en enkelt revolusjon. En annen gang dekkets diameter kan påvirke et kjøretøy er når du prøver å passe en større dekk under en bil. Dersom den totale diameter er for stor, kan dekket gni mot kjøretøyets kropp. Den samlede diameter på et dekk kan beregnes på bare noen få skritt. Du trenger
Kalkulator
Vis flere instruksjoner
en

Les dekkdimensjon som er stemplet på sideveggen. Det vil lese XXX /XXRXX, med "X" å være en variabel. En vanlig dekkdimensjon å bruke som et eksempel er 205/60R15. Det første tallet er dekkene avdeling for bredde, er det andre størrelsesforholdet eller sidevegg høyde og den tredje er felgen diameter.
2

Konverter bilens sideforhold til en prosentandel, er dette enkelt gjøres som Tallet angir en prosentandel. I eksempelet 205/60R15, er sideforholdet 60 prosent. Dette betyr sideveggen høyde er 60 prosent av den delen bredde.
3

Bestem dekkets sidevegg høyde, i millimeter, ved å multiplisere seksjonsbredden av aspektet prosentandelen funnet i trinn 2. I eksempelet dekk, er størrelsesforholdet 123 mm (205 X 0,60).
4

Konverter seksjonshøyden inn inches ved å multiplisere størrelsesforholdet måling i trinn 3 ved 0,04. I eksempelet dekk, konverterer størrelsesforholdet til 4,92 inches (123 x 0,04).
5

Multipliser den konverterte sideforhold, i trinn 4, med to. Dette kompenserer for sideveggens høyde på toppen og sideveggens høyde i bunnen av dekket. Eksempelet dekk måler 9,84 inches.
6

Legg antall beregnet i trinn 5 til felgen diameter, notert på sideveggen, for å komme opp med dekkene samlet diameter. Eksempelet 205/60R15 dekk samlede diameter konverterer til 24,84 inches.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/tire-wear-tear/76218.html

Previous:
Next:

Dekkslitasje Tear