Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Dekkslitasje Tear >> Content

Forskjellen mellom Indre og Ytre Tie Rod

The tie rod fester hjulet styringsgruppe knoke til styringsgruppen rack . Å ha en indre tie rod og ytre tie rod gir styring linkage to svingbare poeng for jevnere rattstyring . Inner Tie Rod

Et in-line kuleledd utgjør den indre tie rod . De indre forankringen skal dreiepunkter og er festet til enden av toppstaget . Den ligger nærmere senterlinjen av kjøretøyet og således kalt " indre trekkstang . " Den indre tie rod er den første dreiepunkt initiere hjulet til å snurre .
Ytre Tie Rod

En rettvinklet kuleledd utgjør den ytre tie rod . Akseltappen er festet til den ytre trekkstang . Den ytre tie rod er hva som tenner hjulet . Det er den siste dreiepunkt initiere hjulet til å snurre . Fra midten av bilen , det ligger lenger ut enn den indre stang og er derfor kalt " ytre tie rod . "
Bilder Bad Rods

Problemer oppstå i tie rod når kuleledd løsne. Løsner er forårsaket av slitasje. Ratt med mye lek og /eller dårlig kontroll i styringen kan indikere et problem med pressbolt . Et annet tegn på en slitt tie rod er unormal slitasje i dekkene .

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/tire-wear-tear/76191.html

Previous:
Next:

Dekkslitasje Tear