Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> flate dekk >> Content

Hvordan Size Dekk

Markeringene stemplet på sideveggen flater av de fleste kjøretøy dekk gir integrert informasjon om formål, belastning og hastighet for en bestemt dekk. Det er viktig å legge merke til disse merkene når dimensjonering nye dekk til bilen din som de gi riktig størrelse for å sikre stabilitet, sikkerhet og lang slitebanen slitasje. Til størrelse nye dekk, ta hensyn til hvilket formål bilen vil tjene, hva slags kjøring du skal gjøre, og deretter bruke størrelse fra det forrige settet med dekk å bestemme dimensjonene på nytt sett. Du trenger
CalculatorTape Measure (metrisk)
Vis flere instruksjoner
en

Undersøke sideveggen av de nåværende monterte dekk og finn dekkdimensjon formel. Det vil være i formatet "P225/50R16." I denne formelen står for P "personbil," 225 er bredden av dekket i millimeter, er 50 høyden av dekket i millimeter, og R16 betyr felgen størrelsen av dekket (16 inches for dette eksempel).

2

Finn ut om du monterer dekkene på en passasjer kjøretøy for eksempel en bil, varebil, lett lastebil eller sport-utility vehicle. Begynnelsen brev av størrelse markeringene viser: P for personbiler, inkludert biler, minivans, SUVer og lys-duty lastebiler, LT for lett lastebil-metriske, for biler som kan haling store laster eller tauing store trailere, og T for midlertidig overs. Velg riktig type dekk for din søknad.
3

Mål bredden på bilens kanten (den "225" i vårt eksempel formel) og slå det tallet i millimeter. Du kan sette et litt bredere dekk på felgen enn felgen er bred. Imidlertid, ikke får et dekk som er mer enn 10 prosent bredere enn kanten. Bestemme bredden av dekket. Hvis du måle bredden i inches, multipliserer det med 25,4 for å få riktig antall millimeter.
4

Bruk målebånd for å måle avstanden mellom innsiden av dekket godt og felgen. Dele denne avstanden i halvparten (i millimeter). Dette er det tredje tallet i formelen - dekkets høyde i millimeter ("50" i vårt eksempel). Denne målingen er dekkets sidevegg størrelsesforhold.
5

Bestem siste tallet i formelen ved å finne ut hvilken størrelse felger du har. I dette dekket formel: P225/50R16, bilen har 16-tommers felger. Så hvis du har 17-tommers felger, ville det lese "R17". "R" i dette eksemplet identifiserer dekkene som blir radialdekk, som nesten alle passasjer dekk er.
6

Når du har fullført formelen for dekkene dine, du vet størrelsen dekk bilen din krever. Bruk dette nummeret når du handler på nettet eller på en lokal dekk butikk for å se hva forskjellige merker er tilgjengelige i denne størrelsen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/flat-tires/70740.html

Previous:
Next:

flate dekk