Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> eksosanlegg >> Content

Hvordan erstatte katalysatoren I en 2001 Alero

Oldsmobile, i et forsøk på å benytte seg av de yngre markedet i slutten av 1990, utgitt den kompakte og litt sporty Alero, som maker basert på samme plattform som Pontiac grand am . Den Alero endte opp med å bli den siste Oldsmobile til stadig rulle av samlebåndet, som Olds lukket opp butikken i midten av 2004. 2001 Alero kom standard med en 2,4-liters firesylindret motor som produserer en respektabel 150 hestekrefter. Katalysatoren på alero er en del av den fremre rør, så erstatte katalysatoren som må skiftes ut hele katalysator-og-rør foran sammenstillingen. Du trenger
Floor jack
fire bukker
Ratchet
Oxygen sensor socket
Penetrating olje
Stålbørste
New katalysator-og-front rør montering
Nye katalysator-og-front rør montering pakninger
Momentnøkkel
Anti-seize compound
Vis flere instruksjoner
fjerning
en

Parker Alero på et flatt underlag, og la den sitte inntil motoren er kjølig å ta på. La bilen til å sitte i ytterligere en time å la eksos og katalysator for å avkjøle helt.
2

Løft fronten av Alero med et gulv jack og skyv bukker under bilens hjelperamme. Senke bilen på bukker.
3

Crawl under midten av Alero og finne katalysatoren-og-front rør montering, det lange røret som katalysatoren er en del av.
4

Finn oksygen sensor skrudd inn i røret rett bak katalysatoren. Trace sensorens ledninger opp til motorrommet til du finner sele som kobler den til Alero ledningsnett. Fra innsiden av motorrommet, koble sensoren er sele fra bilens sele.
5

Plasser deg tilbake under bilen og fjern oksygen sensor fra røret, ved hjelp av en skralle og oksygen sensor socket. Dersom oksygen sensor er beslaglagt, spray sin base med penetrerende olje og la oljen sitte for tiden spesifisert av olje produsent, deretter fjerne sensoren.
6

Slide to bukker under katalysator-og-front rør forsamlingen til å støtte den. Fjern boltene som fester intermediate pipe - røret bak katalysatoren -. Å katalysatoren-og-front rør montering, bruk en skralle og socket
7

Løsne boltene som fester fronten av katalysator-og-front rør montering til eksosmanifolden, ved hjelp av en skralle og socket. Senk katalysator-og-front rør montering på bukker.
8

Trekk katalysator-og-front rør montering ut foran under bilen. Fjern de gamle pakningene fra eksos manifold flens og intermediate pipe flens, hvis det er nødvendig. Rengjør anleggsflaten på hver flens med en stålbørste.
Installasjon
9

krype tilbake under Alero, og bringer ny katalysator-og-front rør montering sammen med deg. Sett montering på bukker i sin montering posisjon.
10

Linje opp skruehullene i katalysatoren-og-front rør montering flens med de i eksosmanifolden flens. Skyv en ny pakning mellom to flenser, samkjøre skruehullene i pakningen med de i flenser, deretter hånd-tråden til festeboltene.
11

Juster katalysator-og-front rør montering bakre flens er skruehull med de på middels rørets flens. Skyv en ny pakning mellom flensene og juster skruehullene i pakningen med de i flensene. Stram festeskruene.
12

Stram de fremre katalysator-og-front rør montering bolter til 33 fot-pounds og de bakre katalysator-og-front rør montering bolter til 25 fot- pounds, med en momentnøkkel og socket.
13

Påfør et lag med anti-seize compound til oksygen sensorens tråder og tråd sensoren i den nye katalysator-og-front rør montering. Trekk til oksygen sensor til 30 fot-pounds, ved hjelp av en momentnøkkel og oksygen sensor socket.
14

Route oksygen sensorens ledninger tilbake mot Alero ledningsnett i motorrommet, deretter krype ut fra under kjøretøyet. Fra innsiden av motorrommet, koble oksygen sensor ledningsnett til Alero sin sele.
15

Hev bilen utenfor bukker og fjerne stands. Senk bilen til bakken.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/exhaust-systems/70693.html

Previous:
Next:

eksosanlegg