Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> eksosanlegg >> Content

Toyota Sienna Oxygen Sensor fjerning

Å gjøre sin debut i 1998 har Toyota Sienna alltid omtalt minst tre oksygen sensorer, på grunn av ansettelsen av sin V-motor. En V-motor er formet som en V og har en eksosmanifold på hver side. To oppstrøms oksygen sensorer overvåker drivstoff til luft ratio før eksos treffer katalysatoren. En annen sensor er montert i eller på baksiden av den omformer for å overvåke dens effektivitet. Hvis Sienna har to omformere, vil det være fire sensorer som er installert på minivan. En for hver manifold, og en for hver omformer. Finne riktig Sensor

Når en oksygen sensor svikter, vil det utløse Indikatoren (kjent som check engine lys) på instrumentpanelet. Enten lese den diagnostiske problemer koden (DTC) med en skanning verktøy eller lese det har på en lokal auto deler butikken. Mest alle skannere vil avdekke en DTC (e) med en bokstav og et tall. Denne spesifikke feilkodenummeret kan enten bli avslørt med en kort beskrivelse av skanneren eller kan ha for å bli sett opp i et on-board diagnostiske problemer koden listen.

All kode som avslører en "sensor en" problem vil indikere at det er en av de oppstrøms sensorer i nærheten av fordeleren. "Sensor 2" koder vil avdekke problemet er i nedstrøms sensor nær omformer.

Bank steder er mer komplisert, men ikke altfor komplisert. For å finne "en Bank, Sensor 1" rett og slett finne ut hvor nummer én, tre og fem sylindre er på Sienna. "2 Bank, Sensor 2" skulle tilsi et problem med nedstrøms sensoren på nummer to, fire og seks sylinder side av motoren.
Skifte Sensor (er)

Mens det er ikke en dårlig idé å erstatte alle sensorene når en svikter, noen ganger er det økonomisk belasting. Det er der å finne den rette sensor kommer inn i bildet. Fremre og bakre sensorene er ikke de samme delenumrene og er ikke utskiftbare.

Å skifte ut foran sensoren (e), løfter fronten eller hele bilen for å få tilgang til Understellet på eksosanlegget. Finn sensoren og koble fra ledningsnettet. Bruk en liten skrutrekker til å trykke ned låsing plug-tilkobling hvis nødvendig.

Deretter bruker du en 22mm fastnøkkel eller en oksygen sensor socket og egnet skralle. Noen ganger på de fremre sensorene, er det vanskelig å få ett verktøy eller en annen på dem, så bruk det som fungerer best for deg. Spray gjengene på sensor med store mengder smøremiddel spray, som for eksempel WD-40 eller PB Blaster og la det trekke inn i noen minutter. Bruk skiftenøkkel eller skralle for å løsne sensoren ved å vri den mot klokken. En boks fastnøkkel ville fungere best fordi en fastnøkkel kunne ødelegge hex-hode form av sensoren. Bare å sette den frittliggende ledning gjennom box-enden av skiftenøkkelen før du bruker den til hex-hode. Oksygensensoren kontakten benytter en sliss på siden av sokkelen som rommer ledningen. Når sensoren er løs nok, ferdig med å fjerne det for hånd.

Baksensorer er lettere tilgjengelig enn selve sensoren, men Toyota plasserer plug-tilkobling under teppet under forsetene. Dette krever åpne døren og deretter fjerne den nederste dørdekslene med en skrutrekker. Satt til side og ned under teppet og mot gulvbordet og deretter under setet for å oppnå pluggen. Når frakoblet der, gå tilbake til understellet og bare trekke gummipakningen pluggen ut fra gulvet styret i Sienna. Pakningen holder ledningen på plass og hindrer vann fra å komme inn i gulvet i førerhytta.

Når kabelen er utgitt, fjerne oksygen sensor som du ville ha eller allerede gjorde foran seg.


Universal eller Direct-Fit
p Det er to typer erstatning sensorer. Mange bedrifter prøver å fremme det faktum at du vil spare penger ved å kjøpe universelle sensorer. Disse sensorer må eliminere kontaktforbindelsen på begge sider av kabelbunten. Deretter matche ledningsfargene opp (som ikke alltid samsvarer med den originale ledningsnettet) og butt koble til. Siden de bakre sensorene Sienna plugg under forsetet og teppe, fjerne setet for å få nok plass til å utføre dette.

Sammenlikn prisene på de direkte-fit sensorer før de bestemmer seg for å spare penger med den universelle. Du kan selv finne de direkte-fit de billigere eller et par dollar mer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/exhaust-systems/70376.html

Previous:
Next:

eksosanlegg