Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> eksosanlegg >> Content

The History of Bil lyddempere

Lyddemperen er en viktig del av eksosanlegget på en bil. Når en motor stor nok til å drive selv en liten bil kjører uten lyddemper, er støyen skapt ekstremt høyt. Vanligvis, jo større og kraftigere motor, jo høyere støy ville være. Lyddempere ble opprettet som en måte å redusere og håndtere støy skapt av motorer. Reeves Automobile

første iterasjon av skjerf ble oppfunnet av de tidlige bilindustrien pionerer på The Reeves Pulley Co Milton Reeves er kreditert som oppfinneren av den opprinnelige lyddemperen for bilmotorer. Fordi tidlige bilene var så høyt, redd de hester og provosert folk som levde i samfunn der biler ble kjørt. Reeves utviklet en baffel system som roet støy som kommer fra motoren i 1896.
Eugene Houdry

moderne bil skjerf stammer mesteparten av sin teknologi fra arbeidet med en singel mann som heter Eugene Houdry. Houdry ble født og utdannet i Frankrike og studerte maskinteknikk. Født på 1800-tallet, så han utviklingen av bilen førstehånds og var involvert i mange av de viktigste trinnene i utviklingen sin, blant annet å bidra til utviklingen av både bensin og flydrivstoff. 1962 markerte den første patent arkivert for en katalytisk lyddemper. Denne utformingen av Houdry sin danner grunnlaget for de fleste av lyddempere brukt etter dette tidspunktet.
Absorpsjon

De opprinnelige lyddempere brukt baffles å slå av motoren. Til slutt, designere også innsett at bruk av materiale til å absorbere lyden fra motoren før den dukket opp fra det lukkede systemet kan redusere lyd. I moderne lyddempere, er disse to teknologier ofte brukt sammen. Glassfiber er brukt ganske ofte som absorberende materiale som demper lyd i en lyddemper.
Moderne lyddemper Utviklingen

lyddempere har vært ganske konsekvent over de siste 50 årene av bilindustrien historie. Men på 2000-tallet, ble noen nye utbygginger gjøres i lyddempere. Variable flyt lyddempere har en ventil som justerer som motoren hastigheter skift. Dette bidrar til å fjerne støyen optimalt ved alle turtall. Elektroniske lyddempere bruker støyreduserende teknologi som den som brukes i støydempende hodetelefoner for å dempe støy skapt av motoren. Høyttalerne lager lyd på rett frekvens for å utjevne bestemte frekvenser som genereres av motoren.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/exhaust-systems/70688.html

Previous:
Next:

eksosanlegg